Bjelica i Erceg: "Nema euforije, spremni smo za Finsku"

Autor: Beta Beta
petak 11.09.2015.
21:21
Izvor: Beta

Reprezentativci Srbije potvrdili su nakon prvog treninga u Lilu da se u ekipi ne oseća euforija i da će predstojećem duelu sa Finskom pristupiti kao da se radi o finalu Eurobasketa.

FIBA/Ciamillo-Castoria/Ciamillo
FIBA/Ciamillo-Castoria/Ciamillo

Povezane vesti

Košarkaški reprezentativaci Srbije Nemanja Bjelica i Zoran Erceg izjavili su večeras da u ekipi nema euforije posle dobrih rezultata u grupnoj fazi Evropskog prvenstva i da spremno dočekuju predstojeću utakmicu osmine finala protiv Finske.

"Treba da zaboravimo rezultate iz grupe, kreće nokaut faza, svaki meč je najbitniji. Igramo protiv Finske, spremno ćemo dočekati taj duel. Nije fraza, danas svi igraju košarku. Imaju mnogo vrhunskih igrača i nemaju šta da izgube. Jedna je utakmica, ali mi ako budemo igrali kao do sada, nadam se da nećemo imati problema", rekao je Bjelica novinarima u Lilu.

Košarkaška reprezentacija Srbije doputovala je danas u Lil gde će u nedelju od 14.30 igrati protiv Finske, u osmini finala Evropskog prvenstva. Srbija je sa svih pet pobeda završila prvu fazu takmičenja.

"Posle ovakvih rezultata euforija je normalna, ali mi smo čvrsto na zemlji, spremamo se utakmicu po utakmicu i to je najbitnije. Igraćemo kao da je finale, jedino tako možemo da odigramo velike mečeve. Ne očekujem ništa novo, iz utakmice u utakmicu neki novi igrač dobro odigra. Svi ćemo biti spremni, malo je nezahvalno jer se igra jedna utakmica, termin je nezgodan", rekao je Bjelica.

Utakmice će se igrati na stadionu u Lilu, koji je za Evropsko prvenstvo pretvoren u košarkašku halu. Bjelica je rekao da hala nije ništa posebno i da je bilo bolje prošle godine u Madridu na Svetskom prvenstvu.

Zoran Erceg
Foto: FIBA/Ciamillo-Castoria/Ciamillo

Reprezentativac Srbije Zoran Erceg rekao je da je Finska nezgodna ekipa, ali da njegov tim gleda samo svoju igru.

"Imaju par naturalizovanih Amerikanaca, nezgodna su ekipa i predstoji nam težak posao, ali kao što smo i do sada radili, uzdamo se u naš kvalitet i da odgramo 100 odsto maksimalno. Nezgodno je što je jedan meč, ili ostaješ ili ideš kući. Treba samo da gledamo sebe, da odigramo što bolje i neće biti nikakvih problema", rekao je Erceg.

On je naveo da u ekipi nema euforije i da je nevažno ko je protivnik.

"Čvrsto stojimo na zemlji, idemo utakmicu po utakmicu, nije važno da li je Finska ili Španija. Gledamo sebe i trudimo se da igramo što bolje", rekao je Erceg.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke