BL - Bajern umalo prokockao pobedu u Bambergu

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 30.12.2018.
22:25
Izvor: Sportske.net

Nastavio je aktuelni šampion Nemačke trijumfalni niz, ali je lako moglo da se dogodi da u derbiju prokocka pobedu.

Epa/Ronald Wittek
Epa/Ronald Wittek

Povezane vesti

Košarkaši minhenskog Bajerna vezali su trinaestu uzastopnu pobedu u nemačkom šampionatu, pošto su večeras u derbiju 13. kola Bundeslige savladali Brose Bamberg.

Lider nemačkog prvenstva slavio je u triler završnici rezultatom 80:75 (26:11, 13:26, 21:17, 20:21) i tako zadržao maksimalan učinak u Bundesligi.

Bajern je od prvog do poslednjeg minuta imao rezultatsku prednost, ništa nije ukazivalo na to da bi Bamberg mogao da se vrati u život, ali se upravo to dogodilo u samoj završnici.

Posle četiri minuta igre u poslednjoj četvrtini Bajern je imao deset poena prednosti, da bi zatim Brose Bamberg ušao u bolji ritam i uveo meč u neizvesnu završnicu.

Na kraju su Bavarci uspeli da odbrane prednost i da dobiju utakmicu, a najefikasniji u pobedi Bajerna bili su Nihad Đedović sa 15 (2 sk, 3 as) i Peteri Koponen sa 14 poena (5 sk).

Srpski internacionalci Vladimir Lučić (10 pts, 4 sk, 3 as) i Stefan Jović (7 pts, 3 as) dali su veliki doprinos u pobedi Bajerna. Jović je sve poene postigao u poslednjoj četvrtini, dok je Nemanja Dangubić meč završio sa 2 poena i isto toliko skokova.

U poraženom sastavu 24 poena Ogastina Rabita (11 sk). Tajris Rajs je ubacio 21 poena i zabeležio 3 asistencije i 2 skoka.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke