Bobi MVP i najbolji skakač grupne faze u Evroligi!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 19.12.2014.
23:36
Izvor: Sportske.net

Ne samo da je Crvena zvezda Telekom obezbedila plasman u TOP 16 fazu, crveno-beli su nakon prvog dela takmičenja u Evroligi u svojim redovima imali najkorisnijeg igrača, najboljeg skakača i najboljeg asistenta!

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Uz manje zakašnjenje zbog prekida u "OAKA Areni", tačka na preliminarnu fazu Evrolige stavljena je pobedom Barselone nad Panatinaikosom.

Verovatno su vam već poznati i sastavi grupa u TOP 16 fazi ali nije na odmet da ponovimo još jednom.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom igraće u Top 16 fazi Evrolige u Grupi "E" sa Real Madridom, Barselonom, Makabijem, Panatinaikosom, Žalgirisom, Galatasarajem i berlinskom Albom.

U Grupi "F" igraće CSKA iz Moskve, Fenerbahče, Olimpijakos, Efes, Unikaha, Laboral Kuća, Nižnji Novgorod i Armani.

Jedini srpski predstavnik ostvario je istorijski uspeh plasmanom u TOP 16 fazu a kada pogledate statističke parametre pojedinih igrača Radonjićevog tima postaje jasno ko je bio motorna snaga crveno-belih u preliminarnoj fazi takmičenja.

Boban Marjanović poneo je titulu najkorisnijeg igrača prve faze Evrolige sa prosekom od 24.9 indeksnih poena. Centar Crvene zvezde Telekom u proseku je provodio nešto više od 28 minuta na parketu i za to vreme beležio 16.8 poena (64% u šutu iz igre) i 10.7 skokova.

Sa takvom statistikom Marjanović je bio dominantan u grupi najkorisnijih igrača pa je iza sebe ostavio Džamela Meklina (21.0) i Tejlora Ročestija (20.0).

Uz titulu najkorisnijeg pojedinca prvog dela takmičenja Bobi je poneo i zvanje najboljeg skakača, a kada tome dodamo da je Zvezda u svojim redovima imala i najboljeg asistenta prvog dela takmičenja (Markus Vilijams) jasno je kako su crveno-beli stigli do plasmana u TOP 16 fazu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke