Bogdan i Bjelica u silnom problemu, bez Lebrona u doigravanju? U Atlanti utakmica veka!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 02.03.2019.
08:33
Izvor: Sportske.net

Gorka pilula za Kingse, Lejkersi sve dalje od plej-ofa, duel Houksa i Bulsa ide u istorijske knjige.

Beta/AP Photo/Howard Simmons
Beta/AP Photo/Howard Simmons

Povezane vesti

Težak poraz Sakramenta, izgubili su od direktnog rivala u borbi za plej-of, Klipersi su odneli trijumf u malom derbiju Kalifornije, sada je situacija za Kingse prilično teška, kasne dve pobede za Sparsima koji su iznad crte.

Bogdanović je bio starter, ispromašivao se, završio sa 9 poena, Bjelica dobio minute posle povrede Beglija, 5 poena, 3 skoka. Klipsi su imali tajno oružje. Pravo niotkuda, ruki Landri Šamet koji je stigao u trejdu sa Filadelfijom je ubacio 8 od 20 poena u poslednjoj četvrtini, Klipersi su počistili Kingse ove sezone.

Inače Sakramento ima užasan skor sa Klipersima u poslednjih par sezona, izgubili su devet u nizu od ovog rivala.

I Lejkersi su sve dalje od doigravanja, nije pomogao 31 poen Lebrona Džejmsa, lider je odneo pobedu iz Los Anđelesa. Baske je predvodio Bledso sa 31 poenom, Adetokumbo je napravio sve ostalo, 16 poena, ali i 15 skokova, 6 asistencija, 3 blokade. Bilo je napeto šest izjednačenja u poslednjih sedam minuta, ali su "Jeleni" završili utakmicu serijom 15:2, tri godine već Lejkersi nisu pobedili ovog rivala.

Ništa novo ni za Igora Kokoškova koji je blizu otkaza, Sansi su izgubili od Pelikansa kod kuće. Džulijus Rendl je eksplodirao u drugom poluvremenu, postigao je 16 od 22 poena u nastavku, Dejvis dodao 17 poena i 8 skokova, igrao je 21 minut.

Toronto je dobio Portland uz 38 poena Kavi Leonarda, "Kandža" je presudio gostima košem tri sekunde pre kraja. Reptorsi su najbolji tim lige u tesnim završnicama, čak 11 mečeva su dobili sa tri ili manje poena. Lovri je ubacio 19 poena i imao 10 asistencija, Gasol dodao 19 poena. Goste je u igri držao MekKolum, 35 poena, sedam trojki, Blejzersi su bili u seriji od pet pobeda.

Boston je slavio protiv Vašingtona uz 13 poena, 12 asistencija i 6 skokova Kajrija Irvinga. Osećao se pritisak na Keltima koji igraju loše posle Ol-Stara ali su nekako dobili Vizardse. Odlučila je poslednja četvrtina, dobro su pritisli rivale, naterali ih na sedam grešaka u tom periodu, Vizardi četiri minuta nisu postigli koš, tada je meč i rešen.

Kemba Voker je sa 25 poena i 7 asistencija vodio Šarlot do pobede u Bruklinu. Važan trijumf za Hornetse, prekinuta serija od tri poraza, ponovo su osmi, ispred Orlanda. Šestoplasirani Netsi su izgubili dve od poslednje tri utakmice, loše igraju odbranu, kao da nemaju dovoljno energije, u poslednja dva meča su u prvom poluvremenu primili blizu 70 poena i jurili rezultat. Ovde su se spustili na jednocifreni minus u poslednjem periodu, ali onda je Nik Batum postigao osam poena u nizu i sve je bilo gotovo.

I za kraj smo ostavili neverovatnu utakmicu u Atlanti, posle četiri produžetka, Bulsi su dobili Houkse, nije da pobeda znači bilo šta, ni jednima ni drugima. Trae Jang je dao 49 poena, imao 16 asistencija i 8 skokova za domaće, Zak LaVin uz 47 poena, imao po 9 skokova i asistencija. Rezultat 168:161 za goste, oba tima su postigla najviše poena u istoriji.

Zavirili smo u istoriju, ovo je najveći broj poena u ovom veku na jednom meču, na večnoj listi Bulsi i Houksi idu na četvrto mesto, rekord drže Pistonsi i Nagetsi 1983. je bilo 186:184 za Detroit. Tada su igrana tri produžetka, a samo dva puta su  odigrana četiri i to 1975. i to u ABA ligi, između San Dijega i Njujork Netsa, i u martu 1984. kada su Bulsi slavili protiv Portlanda 156:155.

La Lejkers - Milvoki 120:131
Sakramento - LA Klipers 109:116
Feniks - Nju Orleans 116:130
Toronto - Portland 119:117
Boston - Vašington 107:96
Bruklin - Šarlot 112:123
Atlanta - Čikago 161:168

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke