Bogdan jedva čeka: "Svi znaju šta je Beograd!"

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 05.12.2019.
19:28
Izvor: Sportske.net

"Orlovi" pod imperativom pobede.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović istakao je u intervjuu za sajt FIBA da je cilj "orlova" na predstojećim kvalifikacijama za Olimpijske igre plasman u Tokio.

Srbija će biti domaćin kvalifikacionog turnira koji će se održati od 23. do 28. juna naredne godine.

"Želimo da pobedimo na kvalifikacionom turniru na kom smo domaćini, izmamimo osmehe na lica našim navijačima i ispišemo nove stranice u istoriji srpske košarke. Takmičiti se na Olimpijskim igrama je jedinstvena prilika za svakog sportistu, jer taj takmičarski duh, na tom nivou, to je sjajno", dodao je Bogdan.

Košarkaš Sakramenta osvrnuo se i na učešće Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini.

"Odigrali smo jako dobro prvi deo turnira, ali smo podbacili u najvažnijim momentima, što nas je koštalo rane eliminacije. Naučićemo na našim greškama i sledeće leto ćemo se vratiti motivisaniji da to ispravimo i pokažemo naš pun potencijal", izjavio je Bogdanović.

Srbija će u okviru kvalifikaonog turnira ugostiti selekcije Novog Zelanda, Dominikanske republike, dok su u drugoj grupi Italija, Portoriko i Senegal.

"Kvalifikacioni turnir je veoma važan za nas. Svako voli da igra kod kuće, da oseti publiku koja je naš šesti igrač i gura nas napred. Uzbuđen sam i jedva čekam da igram, da pružim najbolje partije što mogu i pomognem Srbiji da se kvalifikuje na Olimpijske igre."

"Svi znaju da je Beograd ogromni košarkaški grad i turnir će da bude fantastičan. Znamo kakvu će atmosferu napraviti navijači, biće dosta bučno i to će biti prednost za nas, sigurno", zaključio je Bogdanović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke