Bogdanović: ''Konačno mi se ispunio san, spreman sam za novu karijeru''

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 20.07.2017.
14:20
Izvor: Sportske.net

Bogdan Bogdanović je svestan svega što ga čeka u Sakramentu, a kaže da je imao i veliku pomoć Divca i Stojakovića-

Screenshot, Youtube, Cowbell Kingdom
Screenshot, Youtube, Cowbell Kingdom

Povezane vesti

Evropski klupski šampion i reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović rekao je da mu se konačno ispunio san odlaskom u NBA, tri godine pošto je "draftovan", ali je naglasio da je spreman za sve što ga očekuje u SAD.

"Konačno mi se san ostvario i izuzetno sam zadovoljan i ugovorom i načinom na koji su me predstavili i ekipi i trenerima. Nisam mogao direktno u Las Vegas do ekipe, nego do Los Anđelesa i tu sam malo turistički obilzazio. Posle toga sam obišao ekipu u Las Vegasu i odmah su me prihvatili, pozvali su me da sednem sa njima. Izuzetno su komunikativni, vredni, radni", rekao je Bogdanović novinarima u Beogradu prilikom okupljanja reprezentacije.

Generalni menadžer Sakramenta je Vlade Divac, a funkcioner kluba je Predrag Stojaković, za koje Bogdan kaže da su mu mnogo pomogli pri dolasku. On je otkrio i koliki mu je zvanično ugovor, posle koga je postao najplaćeniji "ruki" u istoriji NBA.

"Ugovor je zvanično 27 miliona dolara, ne znam odakle ove druge informacije. Nisam vodio statistiku da li sam najplaćeniji. Ali, znaju i oni tamo da ja nisam baš pravi 'ruki' od 18-19 godina bez iskustva. Ja smatram da imam ogromno iskustvo koje može tamo mnogo da mi pomogne u napredovanju", rekao je Bogdanović.

Opšte utiske o Divcu i Stojakoviću kratko je sažeo: "Gospoda, gospoda".

"Vlada i Peđa su mi i pre potpisivanja mnogo pomogli kroz razgovor, kroz razne teme. Peđa mi je rekao jednu bitnu stvar, a to je da je tamo sve novo, da se kreće sve iz početka. Oni ne prate uopšte evropsku košarku i Evrtoligu. Donekle sam to i znao, ali mi je on rekao da neću biti toliko cenjen i da moram da se nametnem. To je bukvalno nova košarkaška karijera. Koliko god da si tvoje ime gradio bilo gde u svetu, u Americi to ne znači ništa. Krećeš sve iz početka", rekao je Bogdanović.

O svojoj ulozi u timu sledeće sezone nije još ni sa kim pričao, a to bi trebalo da uradi krajem septembra, kada se bude okupio tim, ali je kazao da je zadovoljan ekipom. Posle toga je usledilo i logično pitanje koliko je pratio NBA od kad je draftovan do danas.

"Ja koji volim da gledam nisam uspeo da ispratim toliko dešavanja, pogotovo ekipa koje nisu igrale u plej-ofu. Zanimao me samo Feniks dok sam bio u Feniksu, kad me Sakramento uzeo, onda sam i njih malo više pratio. Tek onda mogu da zamislim koliko oni nas ne prate kad mi ne stižemo njih. Ta vremenska zona ubija. Ali, pratio sam plej-of i finale", rekao je Bogdanović.

Bivši igrač Partizana rekao je da je ispunio sve evropske snove osim reprezentativnih, kao i da se nada da će u tome uspeti sada.

"Ali, tek je početak. Ne treba razmišljati unapred, ali treba polako pripremati glavu za to", rekao je Bogdanović.

Ovaj bek je sa Fenerbahčeom osvojio Evroligu, titulu Turske i nacionalni kup, ali kaže da je uspeo da se odmori.

"Bila je jako naporna sezona, iako sam imao mesec i po-dva pauze zbog povrede, ali bilo je izuzetno naporno. Uspeo sam da odem na more i da radim oporavak (skidanje kalcifikata i ožiljaka sa zgloba), otišao u Ameriku i vratio se na vreme, sada sam spreman", rekao je Bogdanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jovan Petrovic_fb
Thursday, 20.07.2017
23:33

Velika je stvar imati Vladu i Peju u Nba sad kao funkcionere.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Thursday, 20.07.2017
15:11

Proizvod FMP-ove skole kosarke.