Bosna traži selektora - Pešić glavni kandidat?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 20.10.2016.
21:01
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Bivši selektor reprezentacije Jugoslavije i doskorašnji trener minhenskog Bajerna Svetislav Pešić nalazi se na spisku kadidata za mesto kormilara selekcije Bosne i Hercegovine.

fcb-basketball.de
fcb-basketball.de

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo nakon čega je Damir Mulaomerović završio svoju epizodu na klupi "Zmajeva".

U komšiluku uveliko razmatraju opcije koje im se nalaze na raspolaganju kada je izbor novog selektora u pitanju, a portal "Mondo" prenosi svoja saznanja da je Svetislav Pešić jedan od kandidata za novog kormilara reprezentacije BiH.

Svetislav Pešić još uvek nije razgovarao ni sa kim na tu temu jer se oporavlja od operacije kolena i nije izvesno da će nastaviti da se bavi trenerskim poslom.

Ukoliko legendarni trener prelomi i opredeli se da ostane u sedlu, čelnici Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine pokušaće sve kako bi ga angažovali.

Biografiju proslavljenog košarkaškog stručnjaka krase titule evropskog prvaka sa selekcijama Nemačke (1991. godine) i Jugoslavije (2001. godine), a osvojio je i titulu prvaka sveta sa "Plavima" u Indijanapolisu.

Prethodnog leta Svetislav Pešić se povukao sa klupe minhenskog Bajerna godinu dana pre isteka ugovora, a njegovo mesto na klupi zauzeo je selektor "Orlova" Aleksandar Đorđević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke