Bostonova ''metla''!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.08.2020.
21:48
Izvor: Sportske.net

Dobili smo prvi epilog u mečevima prve runde plej-ofa NBA lige.

Beta/Kim Klement/Pool Photo via AP
Beta/Kim Klement/Pool Photo via AP

Povezane vesti

Prvi putnik u polufinale Istočne konferencije je ekipa Boston Seltiksa, koja je sa maksimalnih 4:0 u pobedama eliminisala Filadelfiju.

U poslednjem, četvrtom meču ove serije Boston je savladao ''Sikserse'' sa 110:106 i sada najverovatnije čeka aktuelnog šampiona Toronto Reptorse, koji vode sa 3:0 u pobedama protiv Bruklina.

''Siksersi'' su večeras tokom prvog poluvremena pružali dobar otpor objaktivno boljem rivalu, uglavnom su imali blagu prednost, koja je na poluvremenu iznosila samo poen razlike - 58:57.

Držala se Filadelfija i u prvom delu treće četvrtine, ali kako se bližila završnica, Seltiksi su preuzeli vođstvo i bili na sve bezbednijoj udaljenosti.

Treći kvartal obeležila je i povreda Tobajasa Herisa iz Filadelfije. On je pao na glavu posle jednog duela pod košem, krvario je, zbog čega je nekoliko minuta meč bio u prekidu, ali mu je, srećom, bolje posle ukazane pomoći i čak se vratio u igru nešto kasnije!

U poslednjem kvartalu Boston je rutinski održavao prednost i zasluženo prošao dalje.

Pobedničku ekipu predvodili su Kemba Voker sa 32 poena i Džejson Tejtum sa 28, uz 15 skokova. Kod Siksersa bolji od ostalih bili su Embid sa 27 poena i 10 skokova i Tobajas Heris sa 20 poena i pet skokova.
-
Baner ostale lige

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke