Braća Bol osvajaju SAD!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 28.12.2016.
16:00
Izvor: Sportske.net

LaMelo, LiAnđelo i Lonzo su braća rođena za košarku.

screenshot - Youtube.com
screenshot - Youtube.com

Povezane vesti

Ova trojica momaka polako postaju pravi hit u Sjedinjenim Državama.

Braća Bol iz Kalifornije jednostavno su stvoreni za košarku i to postaje sve jasnije.

Najstariji od njih, Lonzo, ima 19 godina i jedini je koji igra takozvanu koledž košarku. On nastupa za univerzitet UCLA u NCAA ligi.

Njegovo ime se već dovodi u vezu sa narednim NBA draftom, a očekuje se da na draftu 2017. bude jedan od "loteri" pikova (1-14. mesta).

Nastupa na poziciji plejmejkera i poseduje nesvakidašnje sposobnosti. Visok je 198 cm, ima neverovatan odraz i sjajan šut.

Treba dodati da je imao i impresivnu statistiku i kao junior i kao senior u srednjoj školi, nastupajući za Čino Hils, zajedno sa svojom braćom.

U juniorskoj godini beležio je 25 poena, 11 skokova, 9,1 asistenciju, pet blokada i pet ukradenih lopti po meču. Vodio je svoju srednju školu do titule prvaka države i skora 35-0 kao senior, tada su već zaigrala i njegova braća, a u proseku je upisivao tripl-dabl po utakmici, 23,9 poena, 11,3 skokova i 11,7 asistencija po utakmici.

Neki njegovi potezi već su postali "viralni" na društvenim mrežama, a u nastavku pogledajte nešto iz njegovog repertoara.



Srednji od braće Bol, LiAnđelo je godinu dana mlađi od Lonza i trenutno je senior na Čino Hilsu.

U nedavnoj pobedi nad Futhilom, upisao je 65 poena, a ove sezone je na još dve utakmice beležio impresivan košgeterski učinak. Na dva vezana susreta upisao je skupa 138 poena, na prvom 72, na drugom 56.



Najmlađi od njih trojice je LaMelo, on takođe nastupa za Čino Hils i ima 15 godina. Već je postao popularan po svom karakteritičnom šutu, kao i sve češćim poentiranjem sa polovine terena.

Uradio je dva puta to ove sezone, a u nastavku pogledajte kako je to izgledalo drugi put. U istom snimku koji se nalazi ispod, pogledajte i neke poteze LiAnđela sa istog susreta, na kom je upisao 65 poena.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zen Master
Wednesday, 28.12.2016
19:58

bridzis lik koji je od svih nabrojanih najveci atleta

avatar
Algebra
Wednesday, 28.12.2016
17:25

Lonzo je sjajan plej. Dobar šut (iako čudan), brutalan pregled igre, atletski nadaren, visok... ukoliko postane agresivniji zasigurno budući najbolji plej lige (u jednom trenutku). LaMelo je još veći potencijal, doduše on je još dete, treba sačeka da se skroz fizički razvije, za sada izgleda da će biti reltivno nizak (184-190), ali ne mora da znači. Svakako ogroman potencijal, rekao bih - veći od Lonza. LiAnđelo nije na njihovom nivou, jedino što je fizički najdominantniji.

avatar
Wednesday, 28.12.2016
17:48

Brate spremam se komentar da napišem i onda čitam ovaj tvoj.. Znači moje misli od A do Š, svaka čast, da znam da nisam jedini koji prati :)))

avatar
Algebra
Wednesday, 28.12.2016
18:31

Mora da se isprate novi naraštaji. :) HS slabo, više preko portala, nekih klipova, analiza... a NCAA je obaveza - po meni najdinamičnija i najinteresantnija košarkaška liga na svetu (tople preporuke svima). Ova klasa na daftu bi mogla da bude jedna od jačih, usudio bih se da kažem, u istoriji. Fulc, Lonzo, Žils (ukoliko ga povreda nije osakatila), Džekson, Smit - sve potencijalno franšizni igrači, plus more dobrih ''rolaša'' koji bi mogli da iskoče: OG Onuobi (koji je izuzetno potcenjen kod pojedinih analitičara), Bam Adebajo (fizički strašno izgleda, plus je na Kentakiju koji znamo kakve centre pravi), Isak, Bridžiz... Bukvalno za svaku ekipu iz donjeg doma ima po nešto što im fali - Fila bi sa 2 TOP10 pika (njihov i od Lejkersa) mogla da napravi dar mar kroz par godina; Minesota Adebaja kao zaštitnika obruča jer su trenutno sa Taunsom i Điengom bušni kao sir; Dalas Lonza, pa da nam naprave novog Kida; Finiks bi sa Džeksonom dobio novu dimenziju... Minesota bi mogla da izgeda lepo u budućnosti, ali Fila bi bila jezivo sa Fulcom, jer je on baš ono šta im treba - PG koji zna da igra bez lopte i koji ima 25PPG u rukama, što znači da bi Simons mogao da im bude primarni kreator, plus tu kad dodamo Embida... jezivo.

avatar
Nenad Šone Tovarovic
Wednesday, 28.12.2016
17:08

Jel im Miško menadžer?