Braća Bol u Evropi?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 06.12.2017.
19:04
Izvor: Sportske.net

Porodica Bol je napravila pravu pometnju u SAD, a dva najmlađa člana bi sada mogla da se presele na "Stari kontinent".

EPA/JASON SZENES
EPA/JASON SZENES

Povezane vesti

Lonzo Bol je tekuće godine biran kao drugi pik na NBA draftu od strane Los Anđeles Lejkersa.

Ne može se reći da baš blista u dresu "Jezeraša", na udaru kritika je njegov izbačaj i generalno procenti šuta iz igre, ali upisao je dva tripl-dabla u prvih 20 mečeva u najjačoj ligi sveta, što je svakako podatak za svaki respekt.

Pred Lonzom je sasvim sigurno lepa karijera, a njegov otac Lavar veruje da će i njegova mlađa braća LiAnđelo i LaMelo takođe napraviti zapažene NBA karijere.

LiAnđelo je ove godine krenuo koracima starijeg brata, zaigrao je za UCLA koledž u NCAA ligi, ali je nakon incidenta u Kini, kada je sa par saigrača uhvaćen u krađi, njegov otac odlučio da je za 19-godišnjeg krilnog košarkaša bolje da karijeru nastavi "preko bare".

Naime, on je povukao svog srednjeg sina sa UCLA koledža i potražiće mu angažman u Evropi i Aziji.

On je zajedno sa svojim mlađim bratom LaMelom navodno već ponuđen određenom broju ekipa u Litvaniji, Hrvatskoj, Francuskoj i Japanu, a portal "Basketeurope.com" je došao do mejla koji su njihovi agenti slali klubovima.



Kao što u samom mejlu stoji, jasno je da bi klub koji bi prihvatio da ih potpiše dobio veliku medijsku pažnju, ali je jasno i da Melo Bol uprkos velikom talentu ne bi odmah mogao da zaigra na najvećoj sceni na "Starom kontinentu", kako ima svega 16 godina.

Što se tiče starijeg brata LiAnđela, njegov kvalitet je postao upitan, nakon što je skaut jedne NBA ekipe izjavio da 19-godišnji sin LaVara Bola nema talenat da zaigra u NBA ligi. Njega krase sjajne fizikalije, ali očigledno je i da ima velikih problema van terena, pa bi ekipa koja se odluči da ga angažuje preuzela veliki rizik.

Ipak, ono što je prednost za braću Bol, to je da od klubova iz Evrope i Azije neće zahtevati veliki novac, već žele priliku da sazreju i nametnu se ekipama u NBA ligi. U pomenutom mejlu se navodi da bi idealno bilo da braća Bol potpišu za istu ekipu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
babaroga
Wednesday, 06.12.2017
23:36

Resenje se namece samo od sebe: nisu skupi, a Muta voli da razigrava mlade igrace. Jos bi i drug predsednik mogao da se pohvali kako je ispunio obecanje i doveo crne igrace od preko bare.

avatar
La bestia negra
Wednesday, 06.12.2017
20:20

Bol = Kardasijan