Brajantova lekcija, Rouz kao nekad, ne pomaže ni Lebron!

Autor: Boris Jovanović
subota 13.12.2014.
09:14
Izvor: Sportske.net

Kobi je na osam poena od Majkla Džordana, ali mu je važnije to što su Lejkersi pogurani njegovim kritikama slavili protiv šampiona. Derik Rouz podsetio na najbolje dane, Pelikansi preleteli Lebrona koji se vratio sa 41 poenom. Memfis patio i pobedio, kraj

Beta/AP Photo/Eric Gay
Beta/AP Photo/Eric Gay

Povezane vesti

Postrojavanje saigrača na treningu se isplatilo, Brajant nije noćas stigao Majkla Džordana po broju koševa, ali su Lejkersi napravili veliko iznenađenje i slavili na gostovanju Sparsima.

Šampiona je srušio Nik Jang koji je uz 29 poena pogodio i trojku u produžetku, sedam sekundi pre kraja, to je prelomilo meč.

Dankan je sa 19 poena i 18 skokova predvodio San Antonio, vratio se i Parker, ali je Francuz odigrao svega 17 minuta. Kobiju inače nedostaje sada 8 poena da preskoči Džordana i verovatno će to uraditi sutra u Minesoti.

Hornets Grizzlies Basketball

Čak dva produžetka videli smo u Memfisu. "Grizliji" imaju najbolji start u istoriji 18-4, delom i zbog toga što dobijaju mečeve u kojima im i ne ide. Uspeli su da se izvuku trojkim Kartera u finišu prvog produžetka, delovalo je da su u izgubljenoj poziciji, a onda je stvar preuzeo Konli. Ubacio je šest poena u drugom overtajmu, domaćin se odlepio i na kraju stigao do pobede. Rendolf je dao 20 poena, Gasol 19, na drugoj strani, Kemba Voker 28, Geri Nil je dodao 25.

Minesota je iznenadila Portland, ali je to bilo upozorenje za Oklahomu, koja žuri da nadoknadi poraze sa starta sezone. Tander je već u prvoj četvrtini otišao na +18, posle je protiv desetkovanog domaćina sve bilo stvar rutine. Vestbruk ponovo komandant parade sa 34 poena, po 6 skokova i asistencija.

Pistons Suns Basketball

Iznenađenje u Arizoni, Detroit je odneo pobedu iz Feniksa, uz 23 poena i 14 skokova Andre Dramonda. Time su Pistonsi prekinuli niz od 13 poraza. Dragić je sa 18 poena bio najefikasniji kod domaćina koji se spustio na -1 u poslednjem minutu, ali je pobeda pripala gostima koji kažu da nemaju vremena da se raduju, večeras ih čeka gostovanje Kingsima.

Majami se gostio u "Slanoj državi", Dvejn Vejd je bio bolestan i par sati pred meč bilo je verovatnije da neće igrati. A onda se pojavio na terenu, ubacio 29 poena, imao 7 asistencija u trijumf protiv Jute. Na drugoj strani zapažen Turčin Kanter, sa 25 poena i 8 skokova.

Clippers Wizards Basketball

Klipersi su pali u prestonici. Naime, posle devet pobeda u nizu sačekao ih je Vašington predvođen odličnim Bredlijem Bilom. Bil je ubacio 29 poena, ali je veliki posao u odbrani odradio Džon Vol protiv Krisa Pola. Naterao je pleja gostiju da izgubi šest lopti, najviše u sezoni, i zanimljivo, prvi put ga pobedio u karijeri. Uz to je odlični bek Vizardsa imao 10 poena i 11 asistencija. Domaći su bili na +15 na poluvremenu, a u nastavku šampionu Pacifika nisu dozvolili da se spusti na manje od osam poena minusa.

Lebron Dejvis se vratio u tim sa 41 poenom, ali su Kavsi poraženi u Nju Orleansu. Tajrek Evans je odigrao simultanku, 31 poen i 10 asistencija, nekada najbolji trojkaš lige Rajan Anderson je izjednačio sopstveni rekord od 8 trojki u meču, ukupno 30 poena. U timu Pelikansa se u prvoj četvrtini povredio Entoni Dejvis, dobio je udarac u jednom duelu i požalio se na bol u grudima. Do kraja meča se nije vratio na parket, ali je oslabljeni domaćin napravio podvig.

Trail Brazers Bulls Basketball

Sjajna partija Derika Rouza, možda najbolja od povrede, presudila je Portlandu. Rouz je ubacio 31 poen za Čikago, pokazao da ga kolena služe, ovo je prvi put da je prebacio 30 od marta 2012. Druga odlična partija u nizu za momka koji se uglavnom lečio u prethodnim sezonama i veliko ohrabrenje za navijače Čikaga. Blejzersima nisu pomogla ni ukupno 70 poena Oldridža i Lilarda.

Toronto je bio siguran protiv Indijane koja je u crnom nizu od 7 poraza. Reptorsi su kontrolisali meč, a Lu Vilijams je sa 26 poena istakao još jednom kandidaturu za najboljeg šestog čoveka NBA.

I Niksi su prekinuli crnu seriju, Melo Entoni je ubacio 22 poena u Bostonu, posle deset mečeva eto malo radosti za navijače Njujorka. Netsi su se mučili u Bruklinu protiv slabe Filadelfije tri četvrtine, na kraju je Mejson Plamli sa 18 poena i 10 skokova bio ključ u pobedi koja ne ostavlja mnogo razloga za radost.

Atlanta je slavila protiv Orlanda, Vučević i Antić nisu igrali, u ružnom meču odbrana Houksa je bila prevaga. Najefikasniji Milsap sa 23 poena, Horford je dao 21, Medžik nije mogao da parira u reketu.

Rezultati:

San Antonio - Lejkersi 110:112 pr.

Feniks - Detroit 103:105
Juta - Majami 95:100
Toronto - Indijana 106:94
Boston - Njujork 95:101
Atlanta - Orlando 87:81
Bruklin - Filadelfija 88:70
Memfis - Šarlot 113:107
Nju Orleans - Klivlend 119:114
Minesota - Oklahoma 92:111
Vašington - Klipersi 104:96
Čikago - Portland 115:106

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke