Bravo Alene! Smailagićev rekord, konzervom po Gregu Popoviću!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 09.01.2020.
08:32
Izvor: Sportske.net

Neke stvari baš su retke na terenima u Americi. Alen Smailagić dao najviše poena u kratkoj NBA karijeri, hapšenje u Bostonu.

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

U noći u kojoj je Nikola Jokić blistao u Teksasu, odigrano je još osam mečeva.

Lider Milvoki je dobio očekivano Voriorse, Adetokumbo je ubacio 30 poena, dodao 13 skokova. Nije bilo lako, mladi tim domaćina se dobro borio, ali ih šut nije služio, kako ni goste koji su ipak mnogo kvalitetniji, ovo je njihova treća pobeda u nizu u gostima kod Voriorsa, naravno prva u novoj dvorani.

Alen Smajlagić je sa 10 poena postigao rekord karijere (imao je i četiri skoka) rezerve Voriorsa su i držale tim u igri, ali nisu uspeli da izbegnu šesti poraz u nizu, treći kod kuće.

Juta je razbila Njujork, po 16 poena i skokova Goberta, Mudijaj je sačuvao najbolje za bivši tim, sedmi pik drafta je postigao 20 poena, koliko i Bojan Bogdanović. Osam "Džezera" bili su dvocifreni, a rezerve su ubacile 57 poena, najviše u sezoni.

Brendon Ingram je sa 29 poena vodio Pelikanse do pobede protiv Čikaga, dodao je 11 asistencija i 8 skokova, u svojoj četvrtoj profi sezona, bivša zvezda Djuka pokazuje koliko može, dobio je pravu šansu nakon trejda iz Lejkersa.

Džejms Harden je pisao istoriju na jugu, tripl-dabl protiv Atlante, 41 poen, po 10 skokova i asistencija, pretekao je Fata Livera na večnoj listi tripl-dablova. "Brada" je promašivao u drugom poluvremenu, kao da je umoran, ali Atlanta to nije iskoristila, iako su bili u igri do kraja. Janf je ubacio 42 poena, imao 13 skokova i 10 asistencija. Prema zvaničnim podacima ovo je prvi meč u NBA ligi u kome su dva igrača napravila tripl-dablove, a da su obojica postigli 40+ poena.

U Severnoj Karolini produžetak, na kraju pobedu je odneo šampion. Toronto je slavio, Terens Dejvis je odigrao perfektan prvi start u NBA karijeri, 23 poena, 11 skokova, pa su i pored povreda Kanađani dobili, u njihovim redovima nije bilo Van Flita, Siakama, Pauela, Marka Gasola, zbog povreda.

Rozije je ubacio 27 poena za Hornetse, ali je promašio trojku za pobedu u produžetku.

Nova sjajna partija Vučevića, 29 poena za Crnogorca, odbrana Orlanda je slabi Vašington spustila na 89 poena, ovo je prvi put u deceniji da je Medžik počistio tim iz glavnog grada u regularnoj sezoni. Vodili su i sa 29 razlike pa je sve bilo rešeno mnogo pre kraja meča.

Žestoko je bilo u Indijani gde je slavio Majami. Batler i Voren su ušli u sukob, bilo je i fizičkog kontakta, na kraju je Voren morao napolje. Balansirani napada Hita je odlučio, sedam igrača je bilo dvocifreno, Batler je ubacio 14, Adebajo 18 poena za goste, pa je Majami sada iznad 50% i na gostovanjima. Odmarali su startere u poslednjoj četvrtini, kada su imali ogromnih +28.

Iznenađenje večeri je pobeda San Antonija u Bostonu. DeRozan je ubacio 30 poena, Sparsi su se opet raspucali, Kemba Voker je isključen zbog psovki, navijač Seltiksa uhapšen zbog bacanja konzerve u teren. Gađao je klupu gostiju, Greg Popović je bio iznerviran, pričao je samo 33 sekunde pred novinarima, nije spomenuo incident. Bred Stivens se izvinio slavnom treneru i rekao da se nada da čovek koji je uhapšen neće više nikada kročiti u dvoranu. Domaćin je loše počeo, iskopali su veliku rupu, gubili na startu sa 22 razlike, uspeli jednom da se spuste na -7 i to je bilo sve.

Kako rekosmo, noć je ponovo obeležio maestralni Nikola Jokić!



Rezultati:

Golden Stejt - Milvoki 98:107
Juta - Njujork 128:104
Nju Orleans - Čikago 123:108
Dalas - Denver 106:107
Atlanta - Hjuston 115:122
Šarlot - Toronto 110:112 pr.
Boston - San Antonio 114:129
Indijana - Majami 108:122
Orlando - Vašington 123:89

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke