Briga Amere za Mundobasket...

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 03.09.2019.
20:15
Izvor: Sportske.net

Kako su mediji u Sjedinjenim Američkim Državama prokomentarisali pobedu protiv Turske?

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država u košarci je danas na Mundobasketu u Kini odigrala loš meč protiv Turske i umalo izgubila, nakon produžetka bilo je 93:92 za ekipu Grega Popoviča.

Nakon ovoga, retko ih ko i smatra apsolutnim favoritima, a problem bi mogla da predstavlja i povreda Džejsona Tejtuma.

Da li sve ovo prate u Sjedinjenim Državama?

Ne.

Reklo bi se da im je to poslednja rupa na svirali, bitniji su im neki drugi sportovi, a da pitate prosečnog Amerikanca, verovatno ne bi ni znao da se igra prvenstvo u Kini u košarci, za razliku od nas gde nam supruge kalkulisale pred kraj meča SAD-Turska da nećemo možda u polufinalu na Amere.

Uđite na sajt "Njujork tajmsa", videćete da nema ni reči o Svetskom prvenstvu. "Vašington post" je smestio ovu utakmicu u kategoriju kao što je kod nas "Taj ludi sport". Oni koji prate samo sport, recimo ESPN, pišu o pobedi Amerikanaca, ali je to jedina vest, za razliku od naših medija koje interesuje šta se desilo Tejtumu i da li je njegova povreda ozbiljna i imamo već nekoliko vesti samo o njemu.

"Bličer report" piše najviše o NFL-u, ali ima i vesti o košarci, recimo jedan mali deo za one zainteresovane.

Dakle, rekli bismo da je njih briga za ovo prvenstvo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dejan Berkes
Tuesday, 03.09.2019
22:58

Ovo je u potpunosti tacno, u to sam mogao i sam da se uverim. Ziveo sam u Americi nekih 6 meseci, bas u vreme kada se igralo proslo svetsko i kada smo igrali finale sa amerima. Radim prvu smenu u restoranu, nije guzva, 2 velika tv-a, rekoh extra, gledacu tekmu. Jedva sam sankera namolio da prebaci na basket, i to je prenos bio na tipa ESPN 4. "Pratilo" se finale do sredine druge cetvrtine, oni su se tada odlepili na preko +10 i momentalno se prebacio kanal na NFL i to ne utakmicu koja je pocinjala kasnije-vec nego na one analize,ukljucivanje reportera itd. A uopste nisu igrali ni Jetsi ni Giantsi, 2 tima iz NY (u tom delu SAD sam bio). Rezultat finala sam ispratio na livescore, verujte niko me nije ni pitao kako se zavrsilo. Za njih je finale kosarke, finale NBA, reprezentaciju prate otprilike kao i mi klupsku odbojku kadeta

avatar
djan_franko
Tuesday, 03.09.2019
20:50

Ma kako ne...
Ko prati kosarku prati i svetsko.
Ok, svi znamo da vise prate nba ali ga preteraste. 2 najbolja trenera Nba su na prvenstvu u Americkoj reprezentaciji

avatar
Misosesic
Wednesday, 04.09.2019
12:12

Oni samo prate OI i NBA.