Britanci namučili desetkovane Grke, Belgija i Letonija uzele skalp favoritima

Autor: Boban Filipović
subota 19.08.2017.
21:09
Izvor: Sportske.net

Danas je bilo nekoliko prilično izenanđujućih rezultata na pripremnim utakmicama za Evrobasket.

Epa/Robert Ghement
Epa/Robert Ghement

Povezane vesti

Grčka je teškom mukom izvojevala pobedu nad Velikom Britanijom u Londonu rezultatom 88:84.

Bez Janisa Adetokunba, koji je saopštio da će propustiti Evrobasket, kao i bez Buruisa, Printezisa i Papapetrua, koji su ostali u Atini jer su zapatili virus, 'Helenima' je bio znatno otežan posao, ali su ipak uspeli tesno da trijumfuju protiv rivala kog su pre desetak dana tukli sa 28 razlike.

Nikos Papas je bio najefikasniji kod pobednika sa 22 poena, Papajanis i Slukas su postigli po 11, Kalates je bio blizu dabl-dabl sa 9 poena i 7 asistencija. Kod Britanaca najbolji Den Klark sa 23 poena i 11 skokova, Gabe Olaseni je postigao 20 poena.

Nešto ranije na turniru u Tulonu, Belgija je rasturila Italiju sa čak 20 razlike (80:60).

Žan Salumu je vodio Belgijance do trijumfa sa 19 poena i 6 asisetncija, da nestrvanrno zvuči podatak da su šutirali trojke 12/13. Nikolo Meli je bio najzapaženiji kod 'Azura' sa 11 poena i 13 skokova.

Još jedna reprezentacija koja će biti sa Srbijom u grupi na Evrobasketu je zabeležila pobedu prtotiv na papiru jače reperentacije od sebe. U baltičkom derbiju Letonija je bila bolja od Litvanije rezultatom 87:77.

Iako je posterizovan od strane svog klupskog druga Mindaugasa Kuzminskasa, prva zvezda Letonaca Kristaps Porzingis je bio najzaslužniji za trijumf sa dabl-dabl učinkom od 16 poena i 10 skokova. Lukas Lekavičijus je bio najefikasniji kod Litvanaca sa 16 poena, pomenuti Kuzminskas je postigao 14.



Slovenija je pretprpela drugi poraz za dva dana, posle jučerašnjeg od Izreala večeras je tesno izgubila od Turske - 84:86.

Trio Melih Mahmutoglu (20 pts) -  Džedi Osman (17 pts) - Kenan Sipahi (11 pts) je bio najzaslužniji za trijumf Turaka, na drugoj strani su odskočili Goran Dragić sa 22 i Klemen Prepelič sa 20 poena. Podbacio je Luka Donćić, pogodio samo jedan šut iz igre i meč završio sa 4 postignuta poena.

Na turniru u Hamburgu, na kom učestvuje i Srbija, Poljska je bila bolja od Nemačke rezultatom 85:80.

Adam Vačinski je bio najbolji u pobedničkom sastavu sa 18 poena, Nemcima nije pomoglo ni 26 poena Denisa Šredera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke