Bruka evropskog prvaka - Efesov potpuni krah u 4/4!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 29.12.2022.
21:55
Izvor: Sportske.net

"Ponos Izraela" odigrao izvanrednu poslednju četvrtinu.

Maccabi Tel Aviv BC
Maccabi Tel Aviv BC

Povezane vesti

 Košarkaši Makabija iz Tel Aviva savladali su Anadolu Efes u "Menora Mivtačim areni" sa 80:72 (26:19, 18:26, 13:20, 23:7) u okviru 16. kola Evrolige.

Nestvarnom poslednjom deonicom, izabranici Odeda Kataša došli su do trijumfa protiv dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope koji se obrukao u tom periodu.

Posle egala nakon prvog poluvremena, Efes je uspeo da se "odlepi" u trećoj četvrtini i izgledalo je kao da idu ka novoj pobedi. Međutim, tako nisu mislili košarkaši Makabija. Utegli su odbranu, pogađali sve što Efes nije i serijom 22:2 gurnuli Atamanov tim u ponor.

Neverovatno je to da je Efes u poslednji minut poslednje četvrtine ušao sa samo dva postignuta poena u toj deonici... Do kraja su dodali još pet, Vil Klajburn im je dao tračak nade da mogu do povratka, ali to je zaista bilo nerealno.

Lorenzo Braun je bio najefikasniji u pobedi Makabija sa 23 poena, uz sedam asistencija. Vil Klajburn je na drugoj strani imao 20 poena i sedam skokova. Vasa Micić je ubacio 13 uz šest skokova i sedam asistencija.

Makabi je sada na sokru 9-7, Efes je na 8-8.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke