Bruka Rela u Kaunasu, "fenjeraš" Žalgiris im nije dao da pređu 50!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 24.02.2022.
21:01
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda za Litvance.

EPA-EFE/JuanJo Martin
EPA-EFE/JuanJo Martin

Povezane vesti

Košarkaši Žalgirisa priredili su pravu senzaciju u 27 kolu Evrolige, oni su na svom terenu deklasirali Real Madrid rezultatom 68:47.

Domaćin je fantastično ušao u meč i stigao do +10 u prvoj četvrtini, bilo je 18:8 za Žalgiris pri kraju prve deonice.

Madriđani su zaigrali angažpvanije, pre svega u odbrani i spustili prednost domaćih na -4 posle nekoliko minuta igre u drugoj četvrtini, ipak inspirisani Žalgiris do kraja poluvremena uspeva da stigne do prednosti od devet poena (38:29).

 U trećoj četvrtini igralo se izuzetno tvrdo pa je ona završena rezultatom 11:8 za domaćina, tako je poslednjeplasirani tim Evrolige ušao sa prednošću od 12 poena u poslednju četvrtinu protiv drugoplasiranog Reala.

Očekivao se jak odgovor gostiju iz Madrida u poslednjoj četvrtini, ali se to nije dogodilo, naprotiv, ekipa koju sa klupe predvodi Jure Zdovc brzo je došla do prednosti od 19 poena (58:39) i do kraja ovu prednost nije ispustila.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Edgar Uljanovas sa 5 poena, pored njega dvocireni su bili  Žofri Lovernj i Lukas Lekavičijus sa po 10 peona. Kod Reala jedina svetla tačka bio je centar Valter Tavares, on je ubacio 12 poena.

Žalgirisu je ovo tek peta pobeda u Evroligi ove sezone, ostali su poslednji na tabeli, dok je Real upisao šesti poraz i ostao na drugoj poziciji iza Barselone.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke