Bruks u svom Kragujevcu kuje planove za Tokio

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 30.06.2021.
17:13
Izvor: Sportske.net, Beta

Kapiten Srbije na prijemu kod gradonačelnika.

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Jelena Bruks rekla je danas u Kragujevcu da evropske šampionke idu na Olimpijske igre s velikim samopouzdanjem i dodala da će ih ostale ekipe "gledati drugim očima".

"Kao i do sada, moramo mirne glave ići na Olimpijske igre, ići utakmicu po utakmicu, i potruditi se da damo sve od sebe, da ostavimo srce na terenu, a rezultat će doći", rekla je Bruks novinarima posle prijema koju je za nju priredio gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu pobedivši prošlog vikenda u finalu u Valensiji selekciju Francuske.

Bruk je navela da joj mnogo znači što je kao kapiten predvodila ekipu koja je osvojila trofej u Španiji.

"Razmazili smo naciju, ali drago mi je zbog toga. Podigli smo žensku košarku na mnogo viši nivo i u Evropi i u svetu i drago mi je da smo ostavili lep trag, ali i zadatak za mlađe igračice koje dolaze da probaju da održe taj nivo što duže mogu", rekla je Bruks.

Ona je kazala da tokom Evropskog prvenstva nije  bilo lako, tri neizvesne utakmice protiv Italije, Španije i Belgije, dok je sama finalna bila, po njenom mišljenju, možda jedna od najlakših pored utakmice sa Grčkom.

"U četvrtfinalu smo svaki atom snage izbacili iz sebe da pobedimo Španiju posle toliko godina i sve je bilo emotivno. U finale smo ušle  mirne glave i znale smo da je medalja u našim rukama i da su velike šanse da donesemo zlato nazad u Srbiju", rekla je Bruks.

Bruks je rekla da će posle Tokija završiti svoju reprezentativnu karijeru i da će još par godina igrati košarku profesionalno.

Dodala je da u njenim planovima "ima Kragujevca" i da ne namerava da ga napusti iako polovinu leta provodi u SAD, odakle joj je suprug.

"Moje srce je ovde i moja kuća i sve je ovde i veliki deo mog života će biti u Kragujevcu", poručila je Bruks.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke