Brutalne partije Panatinaikosa i Makabija, slavila i Alba

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 28.11.2019.
22:48
Izvor: Sportske.net

Pobedili PAO, Makabi i Alba.

Epa/Toms Kalnins
Epa/Toms Kalnins

Povezane vesti

Alba iz Berlina je uspela da savlada Žalgiris sa 69:62 i na taj način je nanela litvanskom timu peti uzastopni poraz.

Fantastična odbrana Albe je spustila Žalgiris na samo 7 poena u prvoj deonici, imala i dvocifrenu prednost u prvom poluvremenu, ali nije uspela da je sačuva.

Drugo poluvreme je počelo neverovatnom serijom Žalgirisa koja je iznosila 14:0, poveli su gosti sa +6 sredinom četvrtine, a onda je ekipa Garsije Renesesa uspela da se vrati u igru.

Meč je rešen sredinom poslednje deonice kada je Alba stigla i do +13.

Gifi je postigao 13 poena, Hermanson je imao 11, a po 10 su postigli Erikson i Noko. Zek Lidej najbolji u Žalgirisu sa 15 poena.

Makabi je slavio protiv Liona sa 93:62, a prednost je rasla iz minuta u minut. Gosti su bili neravnopravan rival, a Makabi je pitanje pobednika rešio već u trećoj deonici.

Skoti Vilbekin je imao 16 poena, Koen takođe, a upisao se i Deni Avdija sa 2 poena i 12 minuta na parketu. Kod Asvela dva igra dvocifrena, po 10 poena su imali Maledon i Lomaš.

Rik Pitino se vratio pobedom. Njegov Panatinaikos je savladao Baskoniju sa 100:68. Gosti su bili u meču koliko-toliko do pred sam kraj treće deonice. Tada su bili na -15, a onda su domaći sa dve trojke uspeli da reše pitanje pobednika. Ubrzo je bilo +30, potom i +33, da bi se završilo sa +32.

Džimer Fredet 21 poen, Dešon Tomas je imao 15. Stauskas i Fal po 12 poena kod gostiju.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke