Brutalni Memfis, 55 poena za četvrtinu, rekord u asistencijama, Bjelica zapažen u pobedi Voriorsa

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.04.2022.
08:29
Izvor: Sportske.net

Noćas odigrane tri utakmice NBA lige, dobra partija srpskog reprezentativca.

Beta/AP Photo/Brandon Dill
Beta/AP Photo/Brandon Dill

Povezane vesti

Posle dva vezana poraza, ekipa Memfisa noćas se šuterski razgoropadila i na svom terenu deklasirala Nju Orleans Pelikanse rezultatom 141:114.

Trio Bruks, Morant i Klark koji je imao deset pogodaka iz isto toliko šuteva iz igre, predvodili su pobedničku ekipu koja je od početka kontrolisala rezultat. Posebno su impresionirali u trećoj četvrtini, u kojoj su upisali čak 55 poena, pa je na početku poslednje deonice Memfis imao i 42 poena prednosti - 122:80.

Srećom po goste, u poslednjih dvanaest minuta su ''povukli'' ručnu, pa su Pelikansi uspeli da ublaže poraz.

Ono što je takođe obeležilo ovu utakmicu jeste i ukupno 41 asistencija ekipe Memfisa, što im je dosadašnji rekord.

Bruks je bio najefikasniji sa 23 poena, Morant ga je pratio sa 21, zt devet asustencija, a Klark je stigao do 20 poena iz pomenutih deset pogodaka iz igre. Kod Pelikansa bolji od ostalih Mekolum sa 16 i Ernangomez sa 15 poena i 10 skokova.

Golden Stejt je gostovao San Antonio Sparsima i trijumfovao rezultatom 100:94. U prvom poluvremenu su Voriorsi uspeli da steknu desetak poena prednosti, što su u nastavku uspeli da sačuvaju. Ovo im je četvrta uzastopna pobeda, ukupno 52. u sezoni, čime su se učvrstili na trećem mestu u Zapadnoj konferenciji, ispred Dalasa koji ima pobedu manje.

Kuminga i Pul sa po 18 poena predvodili su pobedničku ekipu, a Vigins je upisao 15, a naš Nemanja Bjelica je za 16 minuta u igri upisao 12 poena, po dva skoka i asistencije.

Odličan je bio i Grin sa 12 poena, 13 skokova i samo dve asistencije su mu nedostajale za tripl-dabl. Kod domaćih najbolji Voker sa 24 poena.

Neizvesnosti nije bilo u komšijskom okršaju Klipersa i Kingsa, favorizovani domaćin je slavio sa 117:98 i nastavio niz dobrih rezultata u finišu ligaškog dela sezone. Klipersi sada imaju skor 41-40, što im je dovoljno za osmo mesto na Zapadu i ulazak u plej-in.

Pol Džordž je bio odličan a 23 poena, 12 asistencija i osam skokova, Pauel ga je pratio sa 20 poena, a kod gostiju najbolčji Mičel sa 22 poena i sedam asistencija.

Večeras ćemo imati veoma zanimljiv program, čak četiri utakmice od 21 čas i 30 minuta po našem vremenu. Između ostalih, nastupiće i Atlanta našeg Bogdana Bogdanovića, gostovaće u Hjustonu. Kako ste već navikli, AdmiralBet vam je omogućio još bolji užitak uz ove mečeve, a mi verujemo da će Bogdanovi Houksi biti na očekivanom nivou.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke