Buđenje Srba posle novogodišnje reprize, Bobiju šansa, Jokić prelomio, uz podatak koji nije štamparska greška!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 03.01.2020.
09:22
Izvor: Sportske.net

Jokić se probudio u poslednjoj četvrtini u Indijani, ali neverovatno zvuči prazna kolona. Konačno se Kingsi prisetili kako se pobeđuje, nema Porzingisa, tu je Marjanović!

Beta/AP Photo/Sam Hodde
Beta/AP Photo/Sam Hodde

Povezane vesti

Važna pobeda Denvera u Indijani, zvuči neverovatno, ali pored 22 poena i 7 skokova, Nikola Jokić nije zabeležio nijednu asistenciju. Teško je poverovati, no, nije ni važno, sjajna partija rukija Majkla Portera Džuniora je obeležila veče, brojao je do 25, i to pred drugarima iz škole u rodnom gradu. Jokić je inače zapao u probleme sa ličnim greškama, ali se vratio na vreme, ubacio je 12 od 22 poena u poslednjoj četvrtini, Denver je okrenuo rezultat u nastavku.

Bogdan Bogdanović je postigao 18, Nemanja Bjelica dodao 8 poena, na drugoj strani Gudurić nije igrao, Kingsi su protiv Memfisa prekinuli crnu seriju. I protiv "Grizlija" su bili nas pragu poraza, gubili sa 20 razlike, ali se razigrao D'Aron Foks u poslednjih pet minuta. Ubacio je 10 od 27 poena u finišu i prelomio utakmica. Ovo je prva pobeda Kingsa posle osam poraza.

Klipersi su savladali Detroit, Leonard je ubacio 18 poena, igrači sa klupe Harel i Lu Vilijams su iskombinovali 45, Pol Džordž se povredio, nije se vraćao na teren u nastavku. Blejk Grifin je povređen nije igrao protiv bivšeg kluba.

Oklahoma igra odlično, učvrstili su se na sedmom mestu Zapada, a posle devet utakmica dobili su u San Antoniju. Ni sa Vestbrukom i Džordžom im nije polazilo za rukom da sruše teksašku tvrđavu, ali noćas su to uradili, Džildžes Aleksander je ubacio 25 poena, a Kris Pol nastavio da pokazuuje koliko može, iako su ga mnogi otpisali. On je 10 od 16 poena dao u poslednjoj četvrtini, pa je sada Tander na 19-15, boriće se za doigravanje u sezoni u kojoj su posle odlaska Vestbruka bili prežaljeni.

Luka Dončić je ubacio 31 poen, imao 13 skokova i 7 asistencija, Dalas je dobio Netse, kada je Slovenac odmarao, na scenu je stupio Set Kari, on je 15 od 25 poena dao u trećoj četvrtini, pa su Mavsi dobili nakon mini serije poraza i to bez Porzingisa i Hardeveja Džuniora. Šansu je iskoristio Bobi Marjanović, oko 13 minuta na parketu, 10 poena i 7 skokova, dok je Letonac povređen srpski centar će dobijati šansu.

U sudaru dva desetkovana tima, Minesota je spustila Voriorse na 84 poena, Juta se održala u Čikagu uz 19 poena Bojana Bogdanovića, serijom od 24:4 u trećoj četvrtini napravili su prednost i na kraju uspeli da odnesu pobedu, Mičel je pogodio dva bacanja u finišu i presudio Bulsima.

Majami je u utakmici na mali broj poena srušio šampiona, oba tima imala su loše procente šuta, ali Kanađani su bili zaista očajni, postigli su najmanje poena u poslednje četiri godine. Dragić i Hiro su dali po 13 poena za domaće, Batzler samo 8, ali je imao i 12 skokova i 7 asistencija. Reptorsi su dali 6 trojki iz 42 pokušaja, jasno je što su postigli samo 76 poena.

Teri Rozije je ubacio 30 poena u Klivlendu, Šarlot je slavio u Ohaju, Grejem je pogodio najvažniji šut, trojku na 26 sekundi pre kraja i praktično doneo pobedu timu. U prvom poluvremenu bio je neprimetan, ali je u drugom dao 16 poena.

Rezultati:

LA Klipers - Detroit 126:112
Sakramento - Memfis 128:123
San Antonio - Oklahoma 103:109
Dalas - Bruklin 123:111
Minesota - Golden Stejt 99:84
Čikago - Juta 98:102
Indijana - Denver 116:124
Klivlend - Šarlot 106:109
Majami - Toronto 84:76

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke