Budućnost suspendovana! Sa zadrškom...

Autor: Darko Mitrović
petak 25.11.2016.
23:45
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

FIBA i dalje tera po svom, pa je Košarkaški savez Crne Gore uslišio njihov zahtev, ali...

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Pretnje FIBA, upućene nacionalnim košarkaškim savezima da će suspendovati njihove reprezentacije, ako oni to prethodno ne učine sa svojim klubovima koji ove sezone nastupaju u Evrokupu, i dalje su aktuelne.

Nedavno je Makedonski košarkaški savez dobio jedan takav dopis u vezi sa učešćem MZT-a u pomenutom takmičenju, a ni Crnogorci nisu zaboravljeni, s obzirom da podgorička Budućnost nastupa u Evrokupu.

Posle svih ovih pritisaka, ''Vijesti'' prenose da je KSCG odlučio da suspenduje Budućnost koja do daljnjeg neće moći da računa na učešće u nacionalnom šampionatu.

Međutim, ova odluka je uslovljena daljim potezima FIBA, od koje Crnogorci sada očekuju da primeni iste aršine i na Špance, Nemce i sve ostale saveze koji imaju svoje predstavnike u Evrokupu-

''Morali smo da donesemo odluku o suspenziji, ali odluka važi samo ako je Fiba primijeni na sve klubove učesnike Evrokupa. Ako bilo koga Fiba abolira, mi ćemo da povučemo odluku o suspenziji'', izjavio je generalni sekretar KSCG Petar Popović.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 26.11.2016
12:12

Fora je u tome što se prvenstvo CG igra kad se završi ABA liga, dok su Španci i Njemci već počeli takmičenja.. Tako da ako do početka CG lige ne sankcionišu španske i njemačke klubove, skinuće suzpenziju i Budućnosti i igraće ligu..

avatar
babaroga
Saturday, 26.11.2016
10:34

Sta sad ovo znaci? Nece moci da igraju prejako tamosnje prvenstvo? I za to isto prvenstvo koje nece da igraju nece da registruju igrace? Ili ipak hoce posto FIBA samo pokusava da plasi. Svesni su da nikome ne mogu da zabrane nista, naravno.

avatar
HEJ PJANO21
Saturday, 26.11.2016
04:06

Ionako neće proći grupu, mogu im skinuti suspenziju za mesec dana!

avatar
CgRm4
Saturday, 26.11.2016
01:49