Čanak posle pobede od 23 razlike: "Ovo je nedopustivo, ovakvom igrom nismo favoriti"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 19.04.2018.
22:17
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana bio je jako nezadovoljan posle prvog kola Super lige, uprkos ubedljivoj pobedi crno-belih.

ABA liga/Partizan NIS
ABA liga/Partizan NIS

Povezane vesti

Trener Partizana Nenad Čanak bio je jako nezadovoljan i neraspoložen posle pobede svog tima nad Vojvodinom, rekavši da je nedopustivo kako je delovao njegov tim u prvom kolu Super lige Srbije.

"Jedina dobra stvar je pobeda, ostalo je vrlo poražavajuće i zabrinjavajuće. Rade se iste stvari kao sa prijateljskih utakmica: dobro otvaranje i onda dolazi do samozadovoljstva i do potcenjivanja bez ikakvog osnova ili valjanog razloga. Šta god da je, ekipe koje su objektivno slabije od nas se vraćaju i ulaze u seriju, a mi u nervozu, umesto da bude priprema za dalje", rekao je Čanak novinarima.

Partizan je slavio 90:67, a u drugoj četvrtini je Vojvodina dala 31 poen.

"Nedopustivo je da Vojvodina, koja je na svakoj poziciji niža od nas za poziciju, ima 20 skokova više - to nema veze ni sa taktikom ni sa odbrambenim zamislima, nego je to do želje i koncentracije. Uz dužno poštovanje Vojvodini, ona je ipak došla kao sedma ekipa iz KLS, a imala je 20 ofanzivnih skokova, a mi 19 izgubljenih lopti. To nije dobar podatak. Ostaje nam da u nedelju odigramo koncentrisanije, fokusiranije. U ovakvoj situaciji nismo favoriti protiv ekipe koja igra ABA, a FMP igra ABA ligu", rekao je Čanak.

A šta je razlog takvog pristupa?

"Da znam, ja bih ga otklonio ili probao da otklonim. Jednostavno, ne znam. Dobro počnemo, a onda deluje da će utakmica ići prema očekivanjima, ali onda ode u suštu suprotnost. Zahvaljujući pre svega ekipi Vojvodine, naravno, ali nedopustivo je da Partizan, koji želi trofeje i plej-of na svom terenu primi za četvrtinu 31 poen od ekipe koja je bila sedma u KLS, opet, uz poštovanje prema protivniku", rekao je Čanak.

On je rekao da je Amida Brajma, koji je imao samo jedan trening "igrač koji ima svoje kvalitete" i da će ih pokazati.

Što se tiče zdravstvenog stanja za nedeljnu utakmicu sa FMP-om, Čankova komparacija je ovakva: "Veličković neće igrati, Čakarević teško, Von jako teško".

Trener Vojvodine Filip Socek bio je baš zadovoljan posle meča.

"Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi, ali mislim da smo se pokazali u stvarno, stvarno u dobrom svetlu. Partizan je 'za dva broja' veći od nas na svim pozicijama, ali se to nije osetilo. Mi iz ove utakmice izlazimo sigurno za 20 odsto bolji. Ovo je bolje od bilo kog treninga i stvarno mislim da smo zasluženo u Super ligi", rekao je Socek.

Možete li do četvrtog mesta?

"Mislim da možemo, sa ovakvom igrom i ovavkim pristupom. Tako smo se ponašali večeras. Mi smo došli da pobedimo. Rekao sam i pre, Partizanu se ne preti, ali nismo došli sa belom zastavom", kazao je trener Vojvodine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke