Četiri opcije za Vučevića, hoće li se boriti za prsten?

Autor: Nikola Miloradović
subota 04.05.2019.
21:50
Izvor: Sportske.net

Crnogorski centar ima sjajnu sezonu iza sebe, pa i ne čudi veliko interesovanje za njegove usluge.

Epa/CJ Gunther
Epa/CJ Gunther

Povezane vesti

Nikola Vučević je odigrao sjajnu sezonu u dresu Orlando Medžika i najzaslužniji je za plasman čete Stiva Kliforda u plej-of.

Regularni deo sezone završio je sa 20,8 poena, 12 skokova i 3,8 asistencija po nastupu, uz 1,1 blokadu i jednu ukradenu loptu po utakmici.

Dobio je i svoj prvi poziv na Ol-star utakmicu, a prema pisanjima medija iz SAD, mogao bi da bude uključen i u jedna od najboljih timova sezone.

U plej-ofu nije blistao, ali je jasno da je Toronto daleko kvalitetniji tim od Orlanda, te u sudaru sa Markom Gasolom, Ibakom i sjajnim Siakamom nije imao puno šansu, na kraju su Reptorsi slavili sa 4:1 u seriji.

Ovog leta će 28-godišnji centar postati slobodan igrač i moći će da bira gde da nastavi karijeru.

Kako prenose mediji u SAD, trenutno ima četiri opcije na stolu.

Prva je, naravno, ostanak u Orlandu, ostavio je veliki trag u ovoj franšizi i nemaju razlog da ga ne zadrže.


Bilo je priče da je još tokom sezone mogao da bude trejdovan, kako bi se napravio prostor za talentovanog Moa Bambu, ali sjajnim partijama je kupio mestu u timu do kraja sezone, jer je postlao i jasno da bi Medžik mogao u plej-of.

Uprava ekipe sa Floride je kao jedan od prioriteta postavila potpisivanje novog ugovora sa Vučevićem, ali to neće biti lak zadatak.

Druga opcija su Sakramento Kingsi, koji bi mogli da ostanu bez Kolija-Stajna, a pritom će izvesno imati i dosta prostora do "kepa", pa će moći da ponude Crnogorcu veliki ugovor.


Vlade Divac je GM ove franšize iz Kalifornije, u sastavu tima su i Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, što čini sredinu u Sakramentu idealnom za Nikolu Vučevića.

Dolazimo i do verovatno najprimamljivije opcije, u pitanju su Los Anđele Lejkersi.


"Jezeraši" nisu uspeli da se plasiraju u plej-of, nije im pomogao ni LeBron Džejmsa, ali je popularni "Kralj" imao i najdužu povredu u karijeru, pa je u tom periodu mladi roster "Jezeraša" izgubio šanse za plasman u doigravanje.

Želeli su žarko Entonija Dejvisa poslednjeg dana roka za trejdove, na kraju Pelikansi nisu popustili, pa će na leto ponovo pokušati da ga presele u svoje redove, ali će imati i konkurenciju u vidu Boston Seltiksa, najmanje.

Tako se Vučević nameće kao solidna opcija, mogao bi da bude od velike koristi LeBronu Džejmsu, koji je ove sezone ima sjajnu saradnju sa Džavejlom Mekgijem, koji je imao najbolje brojke u karijeri, a zamislite samo šta bi za Lejkerse značilo da "Kralj" podigne nivo igre i kod Vučevića...

Bio to, čini se, jako pametan potez Lejkersa, koji bi sa mladim jezgrom igrača, Vučevićem u najboljim godinama i LeBronom Džejmsom mogli da naprave velike stvari.

Poslednja opcija su Atlanta Hoksi, koji se nadaju da bi ovog leta mogli da privuku neka velika imena.


Ekipa je proživela totalnu rekonstrukciju prethodnih godina, konačno su pronašli lidere u mladim igračima Kolinsu i Treju Jangu, pa sada žele da im dodaju i kvalitetne slobodne igrače.

Teško je poverovati da mogu do zvezda poput Lenarada i Durenta, ali bi zato Vučević mogao da bude realna opcija i čini se da bi Crnogorac bio dobar u tandemu sa Kolinsom.

Dakle, Vučević ima opciju da ostane u Orlandu, kao i da pojača "srpski" Sakramento, LeBronove Lejkerse i Hokse.

Najbliži prstenu bio bi u Lejkersima, dok bi najveći ugovor mogao da dobije u Sakramentu, gde bi ga sačekala dobro poznata lica, pa se čini da je odlazak u Kaliforniju najrealnije rešenje za crnogorskog košarkaša.

Ostaje da se vidi da li bi radije u prestonicu ili u Holivud.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CZYNWA
Monday, 06.05.2019
17:38

Pisalo se o Dalasu i to bi bilo fenomenalno, on i Kristaps bi ubijali iz reketa, a Luka spolja. Kao navijac Bostona volio bi ga viditi u zelenom, ali od toga nema nista. Od gore pomenutih, samo Houkse da izbjegne, jer jos uvijrek su ekipa u izgradnji koja ce vjerovatno tankovati, a to mu sigurno ne treba. Sakramentu taman treba centar, oslicna opcija, a i igranje sa LeBronom je uvijek prevelika cast da bi se odbila, a u Orlandu je ipak svoj na svome, uz to imaju i dosta dobru ekipu.

avatar
yboyka525
Saturday, 04.05.2019
23:22

Ode lepo u Nju Jork, sa njim zajedno Kema/Kajri, Durant, pokupe Ziona sa prvog pika i opet se bori za prsten :) Kako bi to bilo lepo za gledanje, jos neka fina 4 tipa Grin i gle mu cudo... Bas bih voleo da vidim Nikse konacno snazne, iako sam vise da Dalas napravi tim, jer Doncic i Porzingis su preterano dobra osnova...