Četrdeset minuta vođstva - Zvezdin rafal za pad Baskonije!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 09.10.2020.
21:04
Izvor: Sportske.net

Pobeda Crvene zvezde mts u drugom kolu Evrolige.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Nakon poraza u prvom kolu od Fenerbahčea, ekipa Crvene zvezde je večeras u hali "Aleksandar Nikolić" uspela da savlada Baskoniju u okviru drugog kola Evrolige sa 90:73.

Dobar početak Crvene zvezde koja je povela sa 5:0, praktično je već tada usmerila meč, gosti do kraja utakmice nisu prešli u prednost.

Simonović i Lojd trojkom su počeli utakmicu, a na drugoj strani Polonara je držao svoj tim u igri i uspeo je da praktično sam izjednači na 9:9.

Usledila je trojka Rita, pa onda je proradio i Volden, Zvezda je ponovo imala prednost koja je bila osetnija, a nakon trojke Dobrića bilo je i 19:11. Za kraj prve četvrtine Lengston Hol uspeva da pogodi za održavanje prednosti uz zvuk sirene.

Na početku druge nešto slabiji početak Zvezde, ali se prednost od 6-7 poena brzo vratila trojkama Lojda, Voldena i Hola.

Prvu dvocifrenu prednost Zvezda je imala početkom treće deonice kada su Kuzmić i Lojd napravili seriju od 8:0, tada je na semaforu pisalo 44:31, a nakon dve Simonovićeve trojke sredinom deonice Zvezda je stigla i do 18 poena prednosti.

Sipali su košarkaši Crvene zvezde mts sa svih strana, ali su gosti preko Geidraitisa, Diopa i Sedekerskisa uspeli da smanje zaostatak. Jagodić-Kuridža je svojim poenima na samom kraju četvrtine vratio +16 za Zvezdu.

Džordan Lojd je bio fenomenalan danas, sa nova tri poena sa slobodnih bacanja doveo je Zvezdu do maksimalnih +19 početkom poslednjeg kvartala, a na pet minuta pre kraja utakmice otišao je na zasluženi odmor kada je postigao i svoj 27. poen.

Pitanje pobednika je već tada rešeno, i Simonović je pokazao da je u šuterskom ritmu kada je  pogodio novu, četvrtu trojku iz isto toliko pokušaja za 81:61.

Vratio se Lojd da pogodi još jednu trojku do kraja utakmice, svoju petu, taman da stavi tačku na ovaj meč.

Lojd fantastičan sa 30 poena i 6 skokova, Simonović je imao 16 poena, a Volden 9. Da dodamo i to da je Lengston Hol imao 11 asistencija. Na drugoj strani Geidraitis 23 poena.

Baner 4

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realni Arthur
Friday, 09.10.2020
22:24

Ma, posle poraza od Fenera sam rekao da ovoj Zvezdi fali jos jedan centar i plejmejker, i mozemo ozbiljnije da izgkeda sve! Ovo veceras je bilo malo bolje, ili su oni igrali lose ili mi bili mnogo dobri, ili je to sve do taktike! Bilo kako bilo, ja nikad nisam voleo ekipe kohe igraju na run and gun, nesto toga je bilo veceras narocito prilikom kontri, par njih promasili bez veze ali ista ta Baskonija zgromila Real, mada Real je ponovo izgubio pa ne moze da bude neki parametar. Nadam se da Rocesti bice u ekipi za tekmu protiv Borca, jer nisu oni na srecu dobili Partizan nego ozbiljnom igrom i pozrtvovanjem! Srecno Zvezdo!

avatar
Zvezdo Zvezdana
Friday, 09.10.2020
21:52

Stručnjaci koji su komentarisali igru protiv Fenerbahčea i domet ove sezone gde su? Da smo izgubili od nikad slabijeg Fenerbahčea koji je dobio u gostima nikad slabiji Efes.

avatar
Kori Volden
Friday, 09.10.2020
21:27

Ova ekipa sa Rocestijem, Terijem i jos jednom cetvorkom komotno moze da se bori za F8. Titulu u ABA ligi ne dovodim u pitanje uopste. I evo sada. Dzordan Lojd ce biti MVP ABA lige i u top 5 najboljih strelaca evrolige ove sezone.

avatar
Deki.Stankovic.5
Friday, 09.10.2020
21:13

Bravo za igru,pristup,sve,ako se po jutru dan poznaje...