Čović opet "pecka" večitog rivala: "Ove godine stežemo kaiš, dogodine imamo 15-20 miliona evra"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 01.11.2021.
13:02
Izvor: Sportske.net

Nebojša Čović gostovao na nacionalnoj televiziji.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nebojša Čović je gostovao u Dnevniku RTS-a, a istakao je da nije baš zadovoljan rezultatima, iako je ekipa imala dosta problema sa povredama. 

"Očekivali smo bolje što se tiče EL, tipovali smo barem dve pobede u sedam kola, mada smo dobili Makabi u TA i poništili protiv Albe. Izuzetno je teško, naporno, prešli smo 16500 km", rekao je Čović. 

Posebno je istakao da je Crvenu zvezdu omela činjenica da su imali problema sa povredama. 

"Ono što ne možete da planirate to su povrede, nama je devet igrača u povredama. Dobrić je došao povređen iz reprezentacije, potom Davidovac, Lazić, Vajt... Korona... Cirbes koji je vakcinisan je dobio koronu, Ivanović koji je preležao i koji je vakcinisan je dobio koronu", kaže Čović. 

Kvalitet Evrolige je opao, po mišljenju Nebojše Čovića, a razlog su prečesta putovanja. 

"U organizacionom smislu nešto mora da se menja. Na ovaj način igrati, plus mi iz ABA lige nemamo ulazak u EL i EK. Imamo anomaliju, mi smo prvak pa smo dobili vajld kard, ali imate anomaliju gde oni koji su igrali polufinale plej-ofa ne igraju nigde. Onaj redosled koji smo mi naučili na bazi sportskog rezultata je pogubljen", kaže predsednik Crvene zvezde, potom je nastavio: 

"Neminovnost je da se ovakav kalendar mora menjati jer nećemo izdržati. Nemamo mogućnost da imamo preko 18 igrača, i sa ovih 15 imamo ogromne finansijske probleme. Klubovi troše više nego što zarađuju. Pobeda u EL je 37 hiljada evra, u Ligi Evrope je 700 hiljada evra. U ovom vremenu korone, ne možete očekivati sponzore, CZ mora funkcionisati transparentno", rekao je on. 

Za kraj, nije propustio priliku da "pecne" večitog rivala. 

"Guramo dalje koliko možemo, ljudski je reći kada nešto ne možete. Neko drugi dođe i ko može lepše... Imamo postavljen sistem i menadžment koji vredno radi, ali da vidimo da li može da nam šira društvena zajednica pomoći. Zahvalan sam i gradu i državi. Ne možemo da izdržimo.  Kad dodate sve priče, mi nikad nismo funkcionisali po sistemu - ove godine stežemo kaiš, a iduće imamo 15-20 miliona evra", rekao je Čović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke