Čović: ''Utakmica nije rat!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.01.2015.
21:02
Izvor: Sportske.net

Predsednik Crvene zvezde Telekom Nebojša Čović još jednom izrazio nadu da će predstojeći duel sa Galatasarajem u Beogradu proteći bez incidenata.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Prvi čovek jedinog srpskog predstavnika u Evroligi ove sezone govorio je za tursku agenciju ''Anadolija'', i tom prilikom izrazio uverenje da će Zvezda i Galatasaraj odigrati normalan meč.

''Crvena zvezda ima jasan sportski motiv, a da je sport, osim zdravlja i drugih faktora, stvoren da približava ljude, a ne da ih vodi u razdvajanja. Utakmica nije rat i ne postoji utakmica na svetu koju treba dobiti, a da pri tome bilo ko izgubi život'', poručio je Čović.

On je naglasio da od državnih organa očekuje potpune garancije za odigravanje utakmice, kao i garancije bezbednosti kompletne ekspedicije Galatasaraja.

Ipak, ono na šta Zvezda ne može previše da utiče, jeste šta će se čuti sa tribina, kakva skandiranja. Čović se nada da će i to, bez obzira na uzavrele strasti, takođe biti u nekim podnošljivim granicama.

''Moramo da razumemo emocije na obe strane, ali isto tako moramo zajednički sa našim navijačima da pokažemo onakvu sliku kakva se očekuje od nas. A, to je da sve protekne u okvirima fer-pleja'', poručio je Čović i naglasio da šta god navijači budu radili, neće moći da vrate izgubljeni život Marka Ivkovića.

''Mi ćemo naš posao maksimalno profesionalno uraditi. Apelujem da navijanje i u Beogradu i u Istanbulu bude u okvirima fer-pleja'', istakao je predsednik Crvene zvezde Telekom.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke