Čovićev odgovor svima koji ''pljuju i prozivaju'': ''Zvezda je stabilan sistem!''

Autor: Beta Beta
subota 19.12.2015.
15:16
Izvor: Beta

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je danas da je plasman u Top 16 fazu Evrolige pokazao da je taj klub stabilan sistem i da će ekipa u nastavku tog takmičenja igrati bez ikakvog opterećenja.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Zvezda se plasirala u Top 16 fazu Evrolige, pošto je u petak u poslednjem kolu pobedila direktnog rivala u Grupi A Bajern Minhen sa 85:76.

"Dalje takmičenje u Evroligi za nas će biti praznik. Maksimalno ćemo se truditi, ali bez ikakvog opterećenja.

Plasmanom u Top 16 fazu Evrolige ostvarili smo jedan od naših prvih ciljeva i time pokazali da smo stabilan klupski sistem, jer je sezona koju smo počeli specifična po mnogo čemu",
rekao je Čović agenciji Beta.

Čović je naveo da je dalje takmičenje u Evroligi na poslednjem mestu prioriteta u nastavku sezone.

"Prioriteti su vezani za Jadransku ligu, Kup i domaće prvenstvo u Srbiji", istakao je Čović.

Prema njegovim rečima, Crvena zvezda je samim plasmanom u Top 16 fazu Evrolige pokazala da je stabilan sistem.

"Bilo je mnogo povređenih igrača, promena velikog broja igrača, čak pet u odnosu na prošlu sezonu. Dobili smo mnogo novih igrača, jedan deo stranaca, a deo iz našeg pogona", naveo je predsednik Zvezde.

On je dodao da je od početka sezone bilo "potrebno vreme" da se sve stvari "slože i sklope" i da zato uspeh u Evroligi nije neočekivan.

"Ti koji kažu da je neočekivano, to su dežurni koji nam stalno drobe nad glavom, ali dobro, nije loše imati i takve. Uvek ima onih koji brinu tuđe brige i koji su tu nad glavom da opravdano ili neopravdano pljuju i prozivaju.

Klub je pokazao da je stabilan sistem i izdržao je priče raznoraznih stručnjaka o smeni trenera i igrača. Sve smo to izdržali i napravili dobar rezultat, a to je Top 16 faza Evrolige",
rekao je Čović.

Kada je reč o nastavku takmičenja u Evroligi, Čović je rekao da protivnici ne mogu da se biraju, pa i to što će crveno-beli tri puta gostovati u Istanbulu.

"To ne možete da birate i pravo da kažem, ispalo je tako kako je ispalo, igraćemo i videćemo kako će sve to biti, očekujem da sve to bude u redu.

Nema lakih i teških, to su sve ozbiljni klubovi, za nas će to biti praznik i koristićemo za dalje unapredjenje i igrača i celog sistema kluba, ali bez opterećnja i pritiska"
, rekao je Čović.

Crveno-beli će igrati u Grupi E Top 16 faze sa Fenerbahčeom, Efesom, Darušafakom, Panatinaikosom, Lokomotivom, Unikahom i Cedevitom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
indija durot
Sunday, 20.12.2015
13:18

Ko redovno prati ovaj sajt setice se da sam bio jedan od retkih koji je od starta govorio da imamo bolji tim nego prosle sezone samo je potrebno vreme.Govorio sam da Zvezda konacno ima sistem i da ne treba da brinemo zbog losijeg starta jer timu treba vreme da se uigra.Jedini sam bio koji je branio radonju od 90 posto delija koji su trazili njegovu smenu.Vecina ljudi me tada ismevala al ispade da sam bio u pravu.Spominjao sam da ce Guduric da eksplodira kao i Dangubic i da su njih dvojica sledeci za koje cemo uzeti po milion kao za kalinu.Covic zna kosarku i hvala mu sto nas vodi ka vrhu evrope i sve drugo u vezi njega me ne zanima...P.s.pratim i mladje kategorije Zvezde i odmah da vam kazem da ne mozete ni naslutiti kakve talente imamo...Porucujem svima da ce nasa Zvezda narednih sezona konkurisati cak i za prvaka evrope,zivi bili pa videli.

avatar
Стево Бабић
Saturday, 19.12.2015
21:25

jednostavno covek zna.Dobro vodi klub.Ima od mene kao vatrenog navijaca punu podrzku

avatar
Владимир Јованчић
Saturday, 19.12.2015
17:09

Kakav bre sistem?ko ce da vrati pare koje dugujete?

avatar
Stefan Lazović
Saturday, 19.12.2015
17:26
avatar
pjana
Sunday, 20.12.2015
16:34
avatar
pjer
Saturday, 19.12.2015
20:36

prava rec je stvarno sistem