Crna Gora bez selektora, kako dalje?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.09.2019.
19:34
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Posle današnje pobede potvrdio je da napušta ovu poziciju.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Reprezentacija Crne Gore danas je završila svoje učešće na Svetskom prvenstvu u Kini, pobedom nad selekcijom Japana rezultatom 80:65 u meču za plasman od 17. do 32. mesta.

Odmah posle meča, selektor Zvezdan Mitrović potvrdio je u razgovoru sa novinarima da je ovo ujedno bila i njegova oproštajna utakmica u toj ulozi.

"Zahvalio sam se igračima na lepoj dvogodišnjoj saradnji, učinili su mene i sve nas ponosnim, jer smo došli ovde. Možda smo imali i malo nerealne apetite i ambicije, zbog čega smo bili tužni, ali takvi bi i trebalo da budemo - ambiciozni i vredni, i da stremimo što boljim rezultatima'', istakao je Mitrović, a prenose ''Vijesti''.

Sa njim na klupi, reprezentacija Crne Gore je izborila istorijski plasman na Svetsko prvenstvo, gde ova selekcija ipak nije uspela da napravi neko novo iznenađenje i plasira se u drugi krug.

Ono što će biti naredni izazov za reprezentaciju Crne Gore, jeste borba za plasman na Evropsko prvenstvo. U kvalifikacijama će biti u teškoj grupi sa u grupi sa Francuskom, Nemačkom i Velikom Britanijom, a tri ekipe idu dalje.

''To je tema za sledećeg selektora. Sa ovim prvenstvom kao krunom se završio moj ugovor sa KSCG, to je unapred dogovoreno zbog mojih obaveza sa Asvelom u Evroligi. Ostaćemo, naravno, u kontaktu, jer smo svi mi vezani za reprezentaciju.

Biće jako teško u toj grupi, ali je za Crnu Goru svaka pobeda velika, a plasman na završna takmičenja sjajan uspeh. Mogu samo da poželim sreću svima. Zahvalio sam se igračima na lepoj dvogodišnjoj saradnji, učinili su mene i sve nas ponosnim, jer smo došli ovde.

Možda smo imali i malo nerealne apetite i ambicije, zbog čega smo bili tužni, ali takvi bi i trebalo da budemo - ambiciozni i vredni, i da stremimo što boljim rezultatima'', naglašava Mitrović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke