Crno-belo savršenstvo - Partizan razbio maler dug 3.121 dan!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.10.2022.
22:15
Izvor: Sportske.net

Na novu evroligašku pobedu njihovog tima navijači Partizana su čekali od 4. aprila 2014.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ono što su zaslužili pre svega u Vitoriji protiv Baskonije, pa i pre dve večeri protiv Armanija, košarkaši Partizana su ostvarili večeras pred dvadesetak hiljada navijača u beogradskoj ''Štark Areni''.

U utakmici četvrtog kola Evrolige Partizan je savladao ekipu italijanskog Virtusa sa ubedljivih 90:62, što je prva pobeda crno-belih od početka sezone u elitnom evropskom takmičenju, a Virtus je upisao treći poraz.

Prethodnu pobedu u Evroligi Partizan je ostvario još pre osam i po godina, 4. aprila 2014, kada je u Beogradu savladao Žalgiris sa 78:67.

Od samog početka večerašnje utakmice ekipa Željka Obradovića bila je rešena da konačno razbije maler i obraduje svoje verne navijače. Posebno su raspoloženi za igru bili Džejms Naneli kome gotovo ništa nije polazilo za rukom u prethodnim mečevima i plejmejker Jam Madar. Njih dvojica su zajedno postigli 15 od prvih 17 poena Partizana u večerašnjem meču, za vođstvo crno-belih od 17:6.

Nisu posustajali domaći košarkaši, razigrao se kasnije i Lesor, pa Ledej, Panter, Anđušić i do kraja prve četvrtine Partizan stiže i do 16 poena prednosti - 27:11.

Očekivao se odgovor Virtusa, što je u određenoj meri i usledilo od početka druge četvrtine, kada su gosti iz Bolonje uspeli da prepolove Partizanovu prednost i priđu na osam poena zaostatka - 36:28.

Ali, prilično neočekivano, trener Obradović je u tim trenucima poslao na teren i mladog Tristana Vukčevića koji je opravdao poverenje i dao značajan doprinos da se gosti rezultatski još više ne približe.

Kraj kriznog perioda za Partizan su ponovo obeležili raspoloženi Naneli i Madar, koji su postigli još po jednu trojku i vratili crno-belima dvocifrenu prednost.

Te dve trojke dale su dodatnu energiju i igračima i navijačima Partizana, Virtus je opet bio u nokdaunu i do poluvremena domaći su uvećali svoju prednost na ''plus 19'' - 51:32.

Početak drugog poluvremena obeležio je Matijas Lesor, čijim poenima Partizan stiže do 55:34 posle tri minuta igre u trećoj deonici. Što je najvažnije, crno-beli nisu dozvolili novi pad u igri kao protiv Armanija preksinoć, zadržali su ubedljivu prednost, a posao im je olakšalo i to što gosti večeras nisu imali bukvalno nijednog šuterski raspoloženog igrača.

Tako se mimo očekivanja ova utakmica u nastavku pretvorila u Partizanovo rutinsko odrađivanje posla, a početkom poslednje deonice razlika u korist Partizana iznosila je i maksimalnih ''plus 31'' - 78:47.

Na kraju, Džejms Naneli najefikasniji u Partizanu sa 20 poena, po 14 su upisali Lesor i Anđušić, 11 Madar i 10 Panter. Kod gostiju jedini dvocifreni Bako sa 11 i Vims sa 10 poena. Miloš Teodosić bez poena, četiri asistencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke