Crnogorci ispustili pobedu protiv Italije

Autor: Boban Filipović
petak 18.08.2017.
21:32
Izvor: Sportske.net

Danas je odigrano nekoliko pripremnih utakmica za Evrobasket, nazanimljivije je bilo u duelu Crne Gore i Italije...

Beta/AP Photo/Gerald Herbert
Beta/AP Photo/Gerald Herbert

Povezane vesti

Trojkom Marka Belinelija u samoj završnici, 'Azuri' su savladali Crnogorce sa 67:66 na turniru u francuskom gradu Tulonu.

'Skolovi' su vodili tokom većeg dela utakmice, na poluvremenu imali velikih 13 poena prednosti, ali su u nastavku 'prosuli mleko'.

Junak trijumfa Belineli je bio najefikasniji akter meča sa 24 poena (4/7 trojke), pratio ga je kapiten Điđi Datome sa 10 poena.

U taboru Crne Gore najbolji je bio Bojan Dubljević sa 13 poea i 8 skokova.

Neizvesno je bilo u duelu Nemačke i Turske na turniru u Hamburgu na kom učestvuje i Srbija. 'Panceri' su odigrali bolje u finišu i slavili sa 79:76. Denis Šreder je briljirao sa 28 postignutih poena, na drugoj strani najzapaženiji centri Andrej Voroncevič (22 pts) i Timofej Mozgov (10 pts, 9 sk).

Litvanija je razbila Rumuniju sa 97:64 (Kuzminskas 15, Lekavičijus 14, Benduzis 11, Milaknis 10 - Moldoveanu 15), a ubedljivu pobedu ostvarila je i Češka protiv Finske (83:62). Tomaš Satoranski i Jaromir Bohačik su sa po 16 poena vodili Čehe do pobede, a valja napomenuti da su Finci igrali bez svog najboljeg igrača Peterija Koponena.

U toku popodneva Izreal je savladao Sloveniju, Omri Kaspi je dobio revolveraški obračun sa Lukom Dončićem više o tome čitajte OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke