Čudesni Dubljević, Fener potonuo još dublje u Evroligi!

Autor: Darko Mitrović
petak 27.12.2019.
21:04
Izvor: Sportske.net

Dupla drama u Istanbulu, kada se utakmica ''lomila'', Obradovićevim igračima se ''vezale'' ruke.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Da vam je neko pre početka sezone rekao da će Fenerbahče posle 16 kola Evrolige imati 11 poraza, verovatno biste ga smatrali košarkaškom neznalicom, ali ekipi Željka Obradovića se upravo to dešava.

Fenerbahče je večeras pretrpeo četvrti uzastopni poraz u Evroligi, i to na svom terenu, protiv španske Valensije, koja je ovaj meč dobila sa 100:98, posle produžetka.

U regularnom toku bilo je 84:84, ali i to je Fener jedva izvukao, pogotkom Nanda De Koloa u poslednjoj sekundi.

Ono što ovaj poraz Fenerbahčea čini još bolnijim, jeste i to što su domaći i na ulasku u završnicu četvrte četvrtine imali vođstvo (77:72), kao i na minut i desetak sekundi pre kraja produžetka (96:89).

Ali, kada je bilo najvažnije, Valensija je bila hrabrija i na kraju je stigla do sedme pobede u 16 odigranih kola.

Ubedljivo najbolji akter ovog meča bio je Bojan Dubljević, sa 30 poena (9/11 za dva, 2/3 za tri poena), uz 12 skokova i dve asistencije, što mu je donelo indeks 42!

Brok Motum je upisao 14 poena, kao i jedan od junaka u produžetku Džordan Lojd. Naš Vanja Marinković bez poena za tri minuta u igri.

U Fenerbahčeu Nando de Kolo 31 poen (6/7 za dva, 1/7 za tri, 16/16 slobodna bacanja), 20 je upisao Derik Vilijams, 14 Ali Muhamed, a naš Nikola Kalinić dva poena i pet skokova za više od 30 minuta u igri.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke