Čudesni povratak Partizana!

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.02.2021.
22:24
Izvor: Sportske.net

Na poluvremenu su bili ''otpisani'', ali...

Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©
Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U utakmici četvrtog kola Top 16 faze Evrokupa, košarkaši Partizana večeras su savladali Lokomotivu Kubanj sa 71:69 i zadržali šanse za plasman u četvrtfinale Evrokupa.

Utakmica je počela onako kako ih Partizan sve češće počinje u poslednje vreme, vrlo brzo se ulazi u rezultatski minus, posle čega je ekipa pod konstantnim pritiskom ''jurenja'' rezultata.

Večeras je Lokomotiva u uvodnim minutima meča povela sa 13:5, a Partizan je u tim trenucima u napadu imao rešenja jedino preko Novice Veličkovića i donekle preko Jaramaza.

Njih dvojica su zajedno postigli prvih 14 poena Partizana, a tek u završnici prvog kvartala po napadačkom učinku je počeo da im se pridružuje i Rašon Tomas.

Crno-beli su tada još uvek imali aktivan rezultat, bilo je 24:22 za Lokomotivu posle prvih deset minuta, ali gosti na početku druge četvrtine prave seriju 8:0 i stižu do velikih 32:22.

Rašon Tomas je nakratko prekinuo tu seriju, ali Partizan je bio potpuno nemoćan u ovom delu igre, pa je na ulasku u poslednja tri minuta poluvremena Lokomotiva imala i ''plus 18'' - 46:28.

Do poluvremena, Partizan je spustio zaostatak na trinaest poena razlike (48:35), ali treća četvrtina je donela nešto bolji utisak o igri crno-belih pre svega zahvaljujući nepogrešivom Rašonu Tomasu, uz koga se kasnije razigrao i Erik Mika, koji je stigao do osam poena i upravo njegovim košem crno-beli stižu na 54:50.

U četvrtom kvartalu Partizan još više smanjuje razliku bilo je 63:61, pa 65:63 za Lokomotivu, ali nikako crno-beli nisu uspevali da preokrenu rezultat.

Ipak, video je Partizan svoju šansu i na minut i 40 sekundi pre kraja, Jaramaz je pogodio trojku i smanjio na 67:66.

Imao je Partizan zatim priliku i za vođstvo, Perkins je nije iskoristio na ulasku u poslednji minut.

Hirvi potom pogađa za 69:66, ali u narednom napadu Perkins se iskupio za prethodni promašaj i trojkom donosi izjednačenje Partizanu - 69:69 na 32 sekunde pre kraja!

Posle tajmauta Pejdž krade loptu i omogućava priliku svom timu za preokret, a tu priliku je na dve sekunde do kraja iskoristio Perkins za pobedu - 71:69!

Tomas je sa 23 poena bio najefikasniji u Partizanu, Kroford je predvodio Lokomotivu sa 16.

Tabela Grupe F: Metropolitans 3-1, Partizan 2-2, Trento 2-2, Lokomotiva Kubanj 1-3.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke