Da li bi neki evropski klub mogao da igra u NBA?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 11.06.2020.
19:13
Izvor: Sportske.net

Iskusni košarkaš nema sumnju.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Evroliga pokušava koliko je god moguće da se približi NBA ligi, ali je jasno da se u SAD igra najjača liga na svetu i da je jedno od najboljih sportskih takmičenja, te i da je razlika između ove dve lige još uvek velika.

Tako je velika razlika i između timova, ali iskusni španski reprezentativac i dugogodišnji igrač madridskog Reala veruje da bi jedna ekipa bez problema mogla da igra u NBA.

"Real Madrid može da se takmiči u NBA ligi, nema sumnje. Dobili smo Oklahomu, bila je to predsezona za njih, tek su počinjali, puno su putovali i slično. To nema veze sa regularnom sezonom, ali mi smo veoma takmičarski nastrojen tim", jasan je Rudi.

On je govorio o prijateljskom susretu ove dve ekipe u Madridu, koji je održan pred početak sezone 2016/17. Real je slavio sa 142:137 nakon produžetka.

Real Madrid Oklahoma Rudi Fernandez
Foto: EPA/Kiko Huesca

Podsetimo i da je Rudi nešto više od tri godine proveo u NBA ligi, nosio je dres Portland Trejl Blejzersa od 2008. do 2011. godine, potom je kratko bio u Denveru, pre nego što je 2012. potpisao za Real, za koji i dan danas nastupa.

Sličnu izjavu je nedavno dao i centar Šarlot Hornetsa Vili Ernangomez, koji je istakao da je "Real tim na nivou NBA". On je takođe igrao za Madriđane u sezoni 2015/16, pre nego što se preselio u NBA, gde je najpre obukao dres Njujork Niksa.

Baner 5

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke