Da li on može da nasledi Kobija?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 16.11.2016.
16:29
Izvor: Sportske.net

"Crna Mamba" je na kraju minule sezone rešio da se povuče, sada sve više deluje da je Lejkerse ostavio u pravim rukama.

Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli
Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli

Povezane vesti

Mučili su se "Jezeraši" poslednjih godina da dođu do pobeda, plej-of im je postao nedostižan, a najveća zvezda ove franšize i jedan od najboljih košarkaša svih vremena, veliki Kobi Brajant, odlučio je na kraju minule sezone da se povuče iz aktivnog igranja.

Sećamo se svi njegovog oproštaja protiv Jute, kada je gotovo sam dobio utakmicu i Džezerima ubacio 60 poena.

Otišao je Brajant u legendu, a svi su se bojali kako će El El Lejkersi izgledati bez svog zaštitnog lica u poslednjih 20 godina.

Nadali su se navijači da će tokom leta uprava angažovati nekog od najboljih igrača lige. Pominjane su varijante u kojima bi Pol Džordž mogao da stigne u "Stejpls centar", želja je bio Horford, ali i DeRozan, na kraju su potpisali Luola Denga i Mozgova, sa drafta je kao drugi pik stigao Ingram, doveden je i iskusni Kalderon u trejdu i to je bilo sve što se tiče Lejkersa.

Mnogi su verovali da sledi još jedna sezona za zaborav, ali su se itakako prevarili.

Luk Volton je zbio redove, Lejkersi ove sezone igraju jako dobru košarku. Trenutno imaju skor 7-5, nalaze se na sedmom mestu Zapada, na čak četiri utakmice su postigli preko 120 poena, već sada imaju više takvih mečeva nego za celu prošlu sezonu!

Kao vođa ove nove generacije Lejkersa polako se izdvaja D'Anđelo Rasel. Ovaj momak igra jako dobru košarku u novoj sezoni, tokom leta je naporno radio i primećuje se velika doza zrelosti u njegovoj igri, u odnosu na ruki sezonu.

D'Andjelo Rasel D'Angelo Russell
Foto: Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Podigao je Rasel svoje brojke već na jedan viši nivo, prosečno je tokom prošle sezone davao 13,2 poena, na 12 mečeva ove takmičarske godine beleži gotovo 17 poena po utakmici (16,8).

Ono što je takođe bitno je to, da je podigao i broj asistencija. Tokom minule sezone beležio je 3,3 asistencije po utakmici, sada ima 4,7 asistencija po susretu.

Evidentno je da se popravio, a sinoć je pokazao svoj pun potencijal. U trijumfu nad Bruklin Netsima, sjajni Rasel je upisao 32 poena, osam skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte! U prvoj četvrtini je dao 17 poena, pogodio je ukupno sedam trojki, procenti su mu bili sjajni (11/20 iz igre, 7/13 za tri).

Kako je sam za sebe rekao da "ima led u svojim venama", Rasel polako to i demonstrira. Sa lakoćom izlazi na megdan svakom protivniku, igra zrelo, igra za tim.



Pokazao je izuzetne poenterske sposobnosti, ove sezone nam dokazuje da može da bude i sjajan organizator igre.

Mana mu je odbrana, nije dovoljno jak da bi se nosio sa velikim brojem plejmejkera u ligi, ako to popravi, nema sumnje da su pred Lejkersima bolji dani.

Kada uporedimo njegovu i Kobijevu ruki sezonu, slika postaje jasnija. Brajant je u prvoj sezoni u proseku imao 7,6 poena po meču, Rasel kao što smo napisali 13,2. Sve u svemu, D'Anđelo, držimo ti palčeve, košarkaškom svetu su potrebni jaki Lejkersima, a njima je potreban novi vođa.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
West London
Thursday, 17.11.2016
17:57

Lakersi će za 2 godine,igrati najbolje,a tko zna možda i najljepšu i najatraktivniju košarku,pregršt mladih i talentiranih igrača,koji su željni dokazivanja,natjecanja s drugima,ako svi ostanu a nadam se da hoće bit će mašina,samo nek nastave raditi i napredovati,a d'angelo će biti vrhunski igrač,mada će teško dostići Black Mambu.

avatar
Igors Stepanovs
Wednesday, 16.11.2016
22:53

Tesko ce iko ikad njega dostici,igrati sa zarom ko Brajant.Mada deluju Lejkersi ko tim,imaju sanse za top 8...

avatar
Kobe
Wednesday, 16.11.2016
21:03

Tesko je dostici Kobija, to je svakako jedan od najvecih kosarkaskih fenomena, to je jasna stvar, tesko i da ce Rasel dostici, mada ko zna, ali pre bi rekao da Lejkersi ove sezone mnogo bolje deluju kao tim, imaju odlicnu timsku igru, mozda je Rasel vodja ali pobedama Lejkersa mnogo doprinose i ostali igraci, Rendl, Klarkson, Vilijams, Jang, Ingram, Mozgov, Blek, Nensi Junior... Pogledajte samo statistiku igraca na svim mecevima do sada i bice vam jasno, uvek imaju po 3-4 nekad i 5 dvocifrena igraca po poenima a i svi ostali se upisuju, gotovo cela klupa doprinosi, otuda i broj postignutih poena prelazi 120 vec na 4 utakmice, a bice mnogo takvih meceva do kraja sezone.

avatar
palop
Wednesday, 16.11.2016
18:28

Dobar igrac, ali nece biti ni blizu Kobiju...

avatar
stojkovicaca1996
Wednesday, 16.11.2016
18:03