Da li ovaj čovek može da reši finale?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 31.05.2017.
12:27
Izvor: Sportske.net

Sutra nas očekuje prva utakmica velikog NBA finala.

Beta/AP Photo/Tony Dejak
Beta/AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Pred nama je još jedan okršaj Golden Stejt Voriorsa i Klivlend Kavalirsa u završnoj borbi za prsten.

Ovo je treci put zaredom da se ove dve ekipe nalaze u samoj završnici plej-ofa, pretprošle godine je bolji bio Golden Stejt, minule Kavalirsi, videćemo ko će izaći kao pobednik na kraju ove sezone.

Golden Stejt Voriorsi su prema kladionicama favoriti, ali niko ne sme otpisati Lebrona i družinu.

Prošle godine su gubili sa 3:1, potom vezali tri pobede, domogli se prstena i ispisali istoriju lige.

Lebron je bio nezaustavljiv, a isto se može reci i za fenomenalnog Kajrija Irvinga. Iako je nagrada za najkorisnijeg igrača finala pripala Džejmsu, ne bi bila greška da je dodeljena i Irvingu, koji je pored sjajnih partija pokazao i da je čovek za velika dela.

Pogodio je sad već čuvenu trojku preko Stefa Karija u sedmoj utakmici, doneo Kavsima tri poena prednosti na manje od minut do kraja, ispostavilo se da su to bili poeni koji su rešili pitanje pobednika.



Da ume protiv Voriorsa pokazao je ove sezone, kada je u susretu odigranom krajem minule godine, pogodio preko Kleja Tompsona, ovoga puta za dva i tako ispostaviće se opet doneo pobedu Kavalirsima.



Kada u obzir uzmemo i to da je podizao formu kako je plej-of odmicao, da je sam dobio Seltikse u četvrtoj utakmici, jasno je da bi Irving mogao da bude čovek odluke u predstojećem velikom finalu.

Pitanje koje se nameće je, šta bi se dogodilo u velikom finalu 2015. godine, da je Irving bio zdrav? Možda nam odgovor bude jasniji nakon ovogodišnje serije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Duvaj ga!
Thursday, 01.06.2017
11:55

Klivlend ima tim,Golden idividualce,dobija opet Klivlend.

avatar
Emperador(2018)
Wednesday, 31.05.2017
17:17

Golden stejt u 5 ili 6

avatar
Roj Kin 16
Wednesday, 31.05.2017
16:52

Svi pričaju o Durentu, ali zapitajte se koliko je GSW dobio sa njim. Dobijaju jednog od top 5 igrača u NBA, ali su se odrekli 3,4 super igrača za rotaciju što su donosili prevagu sa klupe. Klivlend ima bolju klupu. Džej Ar( bio 6. igrač godine, imao odlične godine u Denveru, bio je zvijezda), Deron Vilijams( dao jednu utakmicu kad je igrao za Bruklin 60 poena čini mi se), Korver( nekoliko godina imao najbolji procenat za 3), Šampert( kao ruki bio jedan od većih potencijala, malo je stagnirao ali je odličan). Uz ove igrače imaju i Džefersona, Fraja, Džonsa, Derik Vilijams, svi iskusni i kvalitetni igrači.

avatar
Bari 1991
Wednesday, 31.05.2017
13:47

Svi otpisuju Klivlend a imaju tri ol star igraca uz to imaju smita,tomsona a sa klupe ulaze korver,fraj,viliams,sampert,dzeferson

avatar
Di Magia
Wednesday, 31.05.2017
16:34

Imaju Deron Wilijamsa koji je top igrac...ali je igrao u klubovima u kojima nije imao podrsku... Bio je izmedju ostalog clan SAD-a koja je uzela dva zlata na olimpijadi... Korver vrhunski suter koji moze bez problema da pogodi 5 trojki po mecu...Klivlend nema uopste slabije sutere od GSW-a...

avatar
Bari 1991
Wednesday, 31.05.2017
21:41

Viliams zamjena irvingu,korver jedan od najboljih sutera u ligi I fraj sutira trojke odlicno. Mnogo se potcenjuje Klivlend.

avatar
Red blood
Wednesday, 31.05.2017
13:00

Jedina razlika i to velika u odnosu na minule sezone je faktor Durent.nGolden Stejtu treba 4 dobre napadacke utakmice i u tom slucaju se Klivlend nece nista pitati.nA vise su nego sposobni za to.nZatvarajuci Karija prosle sezone su zavrsili posao,ali ove Woriorsi daleko manje zavise od Stefa.

avatar
MultiMagic
Wednesday, 31.05.2017
14:58

Nije to jedina razlika, Kavalirsi su jaci ove godine nego prosle, imaju Korvera, Vilijamsa i Kevina Lava koji igra na znatno visem nivou nego ranije i upravo sada igra najbolju kosarku od dolaska iz Minesote, takodje je Iman Sampurt unapredio igru mada naravno on nece previse igrati ali moze tih njegovih nekoliko minuta da bude bitno. Takodje kod GSW-a Klej Tompson ne igra onako kao ranije, a Durenta ce cuvati verovatno Dzejms koji kada zeli moze odlicno da sacuva protivnika a sad ce sigurno zeleti. Najvise ce stvari u igri GSW-a zavisiti od Grina koji se mnogo potcenjuje a najbitniji je igrac ekipe.

avatar
Red blood
Thursday, 01.06.2017
09:04

Lav je igrao dok je Dzejms kalkulisao.nU finalu..nece imati ni 18 u proseku.nKlej je slabiji upravo zbog dolaska Durenta.nManje se stvari vrti oko njega.nAli uvek moze da se raspuca.nA Dzejms ako bude cuvao Durenta,morace obratiti veliku paznju na njega i eto daleko vise prostora za Karija u odnosu na proslo finale.nOve epizodiste mi nemoj racunati.nWoriorsi dobijaju u 6 tekmi,zivi bili pa videli.nGrin je jako bitan igrac,to niko ne spori.nJa i dalje tvrdim,od Woriorsa samih sve zavisi.

avatar
West London
Wednesday, 31.05.2017
12:42

Irving ubojica,jedan od najboljih playmakera u Nba-u bez dileme,ali čisto sumnjam da će moći sam pogotovo ako GSW,budi imali raspoložene zvijezde,LBJ I KL će trebati dati dosta obola kao i Thompson pod košem,a ostatak klupe također treba odraditi fantastičan posao

avatar
Paul George
Wednesday, 31.05.2017
12:37

Gotovo sigurno 7 meceva, ali minimalna prednost Golden Stejtu, 51 posto da GSW osvaja 49 posto Cavsi, ali vidim 7 meceva i to paklenih.

avatar
Nenad Maslarević
Wednesday, 31.05.2017
12:42

apsolutno svi pricaju da ovo ide u 7 mečeva, al se bojim da bi to moglo zavrsit u 5 maksimalno

avatar
Paul George
Wednesday, 31.05.2017
14:13

Tesko da i jedna ekipa od ove dve moze dobiti tako lagano finale.Cavsi ce u finalu biti na svom maksimumu kao i Golden Stejt.Bice tu jakih 6-7 meceva.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 31.05.2017
13:00

Kavsi ih mogu resiti u 5 utakmica bez problema ako prepisu skok igru od Sparsa. Sparsi su ih bukvalno ubili u skoku prvi mec,jedan napad su imali 5 napada,a Tristan,Kevin i LBJ su mnogo bolji u skoku od Gasola,Oldridza i Kavajia,tako da ako to prepisu,prelako ce ih dobiti jer tamo nema bas niko da cuva Dzejmsa,a i ako mu nekad ne bude vece imaju jos 7 solucija da neki igrac zabije 40 poena.