Da li smo favoriti za zlato na OI? Bulut veruje, Srbija je spremna!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 28.06.2021.
16:00
Izvor: Sportske.net

Čekamo medalju od njih.

fiba.com/3x3worldcup/2017
fiba.com/3x3worldcup/2017

Povezane vesti

Reprezentativci Srbije u basketu tri na tri izjavili su danas da su spremni za Olimpijske igre u Tokiju, kao i da dugo zajedno rade i da se nalaze u dobroj formi.

Oni su u razgovoru sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Danetom Bastom kazali da su na okupu od aprila, kada je održan turnir u Novom Sadu, odnosno nekoliko turnira za nacionalnu selekciju, i kada je osam igrača iz četiri različita kluba odustalo od klupskih obaveza i posvetilo se pripremama za Olimpijske igre.

“Nadam se da ćemo svi biti zdravi i da ćemo otići u Tokio. Imamo jedan sistem vrednosti koji negujemo - to je rad, trud, red i disciplina, i kada se te vrednosti poštuju, onda smo na dobrom putu da ostvarimo dobre rezultate”, rekao je reprezentativac Dušan Bulut.

Reprezentativac Stefan Stojačić je pohvalio rad sa kondicionim tenerima i naglasio da se pripreme odvijaju u odličnoj atmosferi, što je - kako je rekao - i prirodno jer svi streme istom cilju – zlatnoj medalji.

Selektor reprezentacije Marko Ždero najavio je da će do 4. jula objaviti imena četvorice reprezentativaca koji će nastupati na Olimpijskim igrama i dodao da ekipa u Tokio putuje 10. jula.

Olimpijske igre u Tokiju su prve na kojima će se igrati basket tri na tri. 

Pokrajinski sekretar Dane Basta rekao je da je ekipa Srbije sigurno spremna za Olimpijadu, jer je reč o legendarnim sportistima koji su do sada osvojili “sve što se moglo osvojiti na svetskom nivou”.

On je izrazio očekivanje da će ekipa doneti u Srbiju zlatnu olimpijsku medalju.

Turnir u basketu tri na tri u okviru Olimpijskih igara, počinje 24. jula  i trajaće do 28. jula.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke