Da li su Nagetsi napravili veliku grešku minulog leta?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 13.11.2019.
16:30
Izvor: Sportske.net

Dobro su počeli sezonu, ali da nije bilo Nikole Jokića, slika bi bila potpuno drugačija.

Beta/AP Photo/David Zalubowsk
Beta/AP Photo/David Zalubowsk

Povezane vesti

Denver Nagetsi su minulu sezonu okončali na drugom mestu zapadne konferencije, dugo su bili lider Zapada, ali je Golden Stejt u finišu uspeo da sakupi koju pobedu više i domogne se prve pozicije pred doigravanje.

Igrali su sjajno, sve je bilo podređeno Nikoli Jokiću, koji je imao Ol-star sezonu, dobio je i priznanje za najboljeg centra lige tako što je bio uvršten u idealnu petorku najjače lige sveta.

U plej-ofu su najpre uspeli da izađu na kraj sa San Antonio Sparsima, ali su u sedmoj utakmici polufinala Zapada doživeli poraz od Portlanda, jednostavno Jokić nije imao pravu podršku, Milsap i Džamal Marej, koji bi trebalo da predstavljaju najveću podršku srpskom centru su potpuno zakazali.

Tokom leta su se dogodile brojne promene u NBA ligi, Lejkersi, Klipersi, Juta i Hjuston Roketsi su stvorili sjajne ekipe, a na početku tekuće sezone se pokazalo da su odličan posao odradili i Finiks Sansi, kao i Dalas Maveriksi, koji su doduše tim za tekuću sezonu praktično oformili još u finišu prethodne.

Utisak je da je balans bolji nego prethodnih godina, pre svega zbog žestoko oslabljenih Golden Stejt Voriorsa, koji su od Ol-star petorke ostali samo na Drejmondu Grinu, Durent je otišao u Bruklin, Kazins u Lejkerse, a Tompson i Kari su zbog povreda najverovatnije otpisani do kraja sezone.

Klipersi sa Lenardom i Džordžom i Lejkersi sa LeBronom i Dejvisom važe za glavne favorite, ne samo za prvo mesto na Zapadu, već i za osvajanje titule, pa se čini da su Nagetsi zbog pojačane konkurencije praktično nazadovali na lestvici najboljih timova Zapada.

Imaju skor 7-3 nakon prvih 10 mečeva u novoj sezoni, te rezultati zasad nisu problem, ali bi uskoro mogli da postanu, kako ekipa iz Kolorada ne deluje tako impresivno na parketu kao minule sezone.

Da nije bilo Jokićevih ludih poena u poslednjim sekundama protiv Filadelfije i Minesote, pevala bi se već sada potpuno drugačija pesma u Denveru, a nakon sinoćnjeg poraza od Atlante, koja je nastupala bez kažnjenog Džona Kolinsa, neke stvari postaju jasnije.

Ekipe sada maksimalno ozbiljno shvataju Jokića i neretko ga udvajaju, grade svoju odbranu prema njemu, što će kako sezona bude odmicala predstavljati sve veći problem za Nagetse, koji praktično nemaju drugo rešenje.

Milsap više nije onaj stari, odavno je senka onog igrača koji je blistao na parketima širom SAD u dresu Jute i Atlante, a sve je snažniji utisak da Džamal Marej jednostavno nema kvalitet da bude druga zvezde franšize sa velikim ambicijama kakva je Denver.

Zbog toga se čini da su Nagetsi napravili veliku grešku što minulog leta nisu pojačali svoj roster, doduše stigao je Džeremi Grent iz Oklahome, ali je jasno da je on igrač uloge, a ne neko ko će povući ekipu kada Jokiću ponestane rešenja.

Pisalo se tokom leta da bi u klub mogli da stignu Bojan Bogdanović ili čak Tobajas Heris, u pojedinim varijantama pominjan je i Kris Midlton, ali uprava Denvera nije uspela da privoli jednog kvalitetnog slobodnog agenta, čak i nakon odlične NBA sezone u kojoj su pokazali da imaju potencijal za najviše domete.

Umesto toga, odlučili su da nastave saradnju sa Milsapom, rešili su da veruju Mareju, ali se to, makar zasad, ne isplaćuje.

Kao što smo rekli, u plej-ofu je minule sezone bio problem što Jokić nije imao podršku, na tom planu gotovo da ništa nije učinjeno, utisak je da je i Zapad ove takmičarske godine jači nego prethodne, balans je bolji i ima više ekipa koje pretenduju na prvo mesto, pa se čini da je pred Majkom Melounom i Denver Nagetsima težak zadatak da ponove uspeh iz minule sezone, a kamoli da naprave iskorak.

Videćemo, rano je suditi, ali zamislite samo da je jedan potentan skorer poput Bogdanovića stigao u ekipu iz Kolorada, bila bi to bez sumnje potpuno drugačija priča.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Z
Wednesday, 13.11.2019
21:23

Cilj je bio zadrzati mladi roster, pojacati ga Grantom i polako ubacivati Portera, posle duge povrede (ovo mu je ruki sezona).
Pricate da je Marej podbacio, ali istina je drugacija u smislu da Denver tempira formu....takodje, ako posmarrate statistiku pogledajte Jokica.
A price da ga ekipe udvajaju i sta vec, ne pije vodu jer je decko tu vec 4 godine, a prosle godine je postao i allstar, sto znaci da ga u 80% situacija udvajaju kada upravo i baca onakve pasove.

avatar
ludjak
Wednesday, 13.11.2019
18:39

bas da vidimo koga ce dovesti nagetsi na 4 da krpi jokiceve rupe u odbrani, posto milsap vise to ne moze.... mislio sam da ce ici greenu dati max na leto, medjutim produzio je ugovor sa GSW.... na leto Denver ima jedno pitanje: Koga upariti sa Jokicem?

avatar
Carina_11303
Wednesday, 13.11.2019
17:58

Milsap i Barton su jedina dva igraca Denvera koji drze neki nivo. Najvise je podbacio Marej, Bizli razmislja o lejkersima i forsira dok je Jokic deblji nego pre. Izgubili su tri meca na kojima su bili apsolutni favoriti, mogli su da poklone 16 poena prednosti Minesoti, bas cudno izgledaju, nedefinisano. Porter treba malo da se okurazi, Grant i heris ne pokazuju sta treba