Dabović: ''Da pokažemo da smo zaslužile evropsku titulu''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 16.11.2015.
21:15
Izvor: Beta

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Milica Dabović rekla je danas da njena ekipa u predstojećoj utakmici protiv Nemačke želi da prikaže dobru igri i pokaže da je zasluženo osvojila zlatnu medalju ovog leta na Evropskom prvenstvu.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu na pripremama za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2017. godine. Srbija je ovog leta osvojila Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji.

"Prva utakmica je uvek najteža ali ja se ne bojim nikoga. Nikada se nisam bojala nijednog protivnika, ali Nemačka je jako nezgodna. To je tim koji će da pogine, da nas pobedi na našem terenu, ali ja očekujem od svojih cura da to spreče i da pokažemo da smo zasluženo osvojile zlato ovog leta. Želimo da damo sve od sebe i da se držimo kao jedna, kao do sada", rekla je Dabović novinarima u Hali sportova.

Košarkašice Srbije počinju kvalifikacije u subotu utakmicom protiv Nemačke, od 19 časova u hali Pionir. Ulaz je besplatan.

Dabović nije danas trenirala pošto je u poslednjoj utakmici igrajući za Lion slomila mali prst leve ruke.

"Kao što sam igrala bez pola ruke poslednja dva minuta (u finalu Evropskog prvenstva) da, naravno da ću igrati u subotu. Ako ništa drugo počeću utakmicu. Mogu ja nogama, to nije problem. U pitanju je leva ruka, hvala bogu, sreća što je mali prst, nije tragedija mogu to da bandažiram i da igram", rekla je ona.

"(Selektorka Srbije Maljković) Marina je rekla da sačekamo još malo, da se konsultujem sa lekarom, da još jednom snimimo pa ćemo videti", dodala je Dabović.

Upitana da li je naporno što se kvalifikacije igraju u toku sezone, Dabović je odgovorila odrično.

"Nama je najvažnije da smo kod kuće. Već je počela kriza tamo da me hvata i kako može da bude teško kad smo kući, kad smo došli da vidimo svoje najvoljenije koji nas podržavaju", rekla je Dabović.

Košarkašica Srbije Sonja Petrović
rekla je da se raduje novim izazovima sa reprezentacijom i da je dobro što će se ekipa okupljati pre početka Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine.

"Za ekipu je bitan kontinuitet i mislim da je dobro što ćemo se okupiti sada i u februaru, pre Rija. Ne kaže se džabe da ne treba menjati tim koji pobeđuje, pa smo uzbuđene što ćemo ostati u istom sastavu", rekla je Petrović.

Ona je navela da očekuje tešku utakmicu protiv Nemačke, ali da njena ekipa kao šampion Evrope "mora da pokaže da je favorit i da ostvari sigurnu pobedu".

Petrović je pozvala navijače da dođu na utakmicu.

"Mislim da je svim ljubiteljima košarke najbolja poruka i poziv naša dobra igra i osvojeno zlato. Ne postoji bolji način da ih privučemo, da nas prate i da ženska košarka dobije pažnju.

Podrška uvek znači mnogo, ali bi ovoga puta pokazali da naš uspeh nije zaboravljen. Svakako bismo volele da od početka jednog novog ciklusa, koji je uvertira za krunu svih karijera, odlazak na Olimpijske igre, imamo podršku navijača",
rekla je Petrovićeva.

U drugoj utakmici u kvalifikacijama košarkašice Srbije će igrati u Luksemburgu, a naredne reprezentativne akcije očekuju ih u februaru.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke