Danilović: "Treba poštovati Jokićevu odluku"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 31.05.2017.
20:21
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović objasnio je zašto je važno da ljubitelji košarke imaju razumevanja za odluku koju će ovog leta doneti Nikola Jokić.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Priča oko (ne)igranja Nikole Jokića na predstojećem Evropskom prvenstvu stavljena je u zapećak nakon što je postalo jasno da Denver na suptilan način želi da natera svog igrača da ovoga leta odbije igranje za nacionalni tim.

Činjenica je da Denver nema mehanizam da zabrani Jokiću igranje za reprezentaciju ali se time pozicija srpskog košarkaša ne menja mnogo.

O tome je u razgovoru sa studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nišu danas govorio i prvi čovek KSS Predrag Danilović.

"Moramo da razumemo probleme i uslove koje pred Jokića postavlja njegov klub Denver. NBA je veliki sistem u kojem su i zahtevi na najvišem nivou" kazao je Danilović, a prenosi "Žurnal".

Prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije objasnio je kako bi za "Orlove" bilo loše ukoliko Nikola ne bi igrao na Evropskom prvenstvu, ali da treba razmišljati na duže staze.

"Jokić nam treba, ali on treba da igra za Srbiju u narednih deset godina. Zato treba poštovati njegovu odluku i razumeti zahteve njegovog kluba koji mu sprema novi i bogatiji ugovor" zaključio je Danilović.

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa selekcijama Turske, Velike Britanije, Rusije, Letonije i Belgije.

Eurobasket na programu je od 31. avgusta do 17. septembra tekuće godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Иван-Ниш
Thursday, 01.06.2017
14:35

Играће десет наредних година? Одакле то? Дај боже да буде и 5 од тих десет планираних. Важнији су интерес менаџера и клуба него репрезентације. Тако стоје ствари.

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 01.06.2017
09:05

Ne mogu da vjerujem, da od Danilovica procitam nesto ovako pametno.

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 31.05.2017
22:43

Onda dajte razumevanja i Bobiju

avatar
ariton
Friday, 02.06.2017
00:13

Za coveka koji laze nema razumevanje.yRekao je da ce da igra i onda na dan okupljanja je otkazao.Alo imao je vreme i vreme da otkaze a ovako bedno i jadno.E sada ako ga Djordjevic pozove sto mislim da bi trebalo onda nek dodje i igra.

avatar
JC\'90
Wednesday, 31.05.2017
20:54

A kako to da je Gasol uvek nastupao za Spaniju ?

avatar
R E V O L T
Wednesday, 31.05.2017
20:29

Od tih deset godina odmah oduzmi dve. Just sayin'...