De Kolo ostaje "Armejac"!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 15.06.2016.
10:47
Izvor: Sportske.net

Francuski košarkaš ostaje u redovima ovogodišnjeg osvajača Evrolige.

Beta/Soeren Stache/dpa via AP
Beta/Soeren Stache/dpa via AP

Povezane vesti

Nando De Kolo je potpisao novi trogodišnji ugovor sa ekipom moskovskog CSKA.

U prestonicu Rusije, Francuz je stigao 2014. godine, i vrlo brzo se integrisao kao jedan od ključnih igrača ekipe.

U sezoni za nama poneo je "Alfonso Ford" nagradu za najboljeg strelca Evrolige, proglašen je i za MVP-a najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi, kao i fajnal fora tog takmičenja koji je ove sezone održan u Berlinu, a dobio je i priznanje najkorisnijeg igrača regularnog dela VTB lige!

Da ne pokupi sve individualne nagrade postarao se Miloš Teodosić, koji je dobio priznanje za najkorisnijeg u plej-ofu regionalne VTB lige.

"Mogu da vam kažem samo dobre stvari o Nandu. On se odmah prilagodi na ulogu koju mu treneri zadaju. Veoma je važan faktor u uspesima koje smo napravili zajedno. Presrećni smo što će sa nama biti još tri godine", izjavio je trener CSKA Dimitrs Itudis.

"Veoma sam srećan što ću i dalje igrati za CSKA. Nije bilo teško odlučiti se. Vratio sam se u Evropu da igram, da iskoristim prilike i ponesem više odgvornosti iz dana u dan. To jo ono što sam uradio, ono što imam sa ovim klubom.

Imali smo sjajnu sezonu ove godine. I to je ono što želim. Da igram, da to radim u najboljem timu u Evropi i da budem jedan od predvodnika tog tima. To je ono što je meni najvažnije, i zato sam potpisao sa CSKA
", izjavio je i sam Francuz, povodom stavljanja parafa na trogodišnju vernost "Armejcima".

Za dve sezone u klubu, De Kolo je odigrao 123 utakmice, a u proseku je beležio 16.2 poena (54.4% za dva, 44% za tri poena i 92.4% sa linije penala), 3.4 skoka, 4 asistencije i 1.3 ukradene lopte za 24.5 minuta po utakmici! Po indeksu uspešnosti, najbolji je igrač CSKA u istorji sa prosečnim indeksom od 19.2!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke