Denver je doktor Džekil i mister Hajd, novo remek-delo Nikole Jokića obišlo Ameriku!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 10.03.2020.
08:01
Izvor: Sportske.net

Nagesti prečesto pokazuju dva lica ove sezone, Jokić uglavno nezainteresovan, ali majstora je teško zaustaviti pogotovo kada radi neočekivane stvari.

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Novo, drugo lice, Denvera. Baš kao doktor Džekil i mister Hajd. Posle poraza od slabijih ekipa, dobili su lidera lige, doduše nisu morali da brinu o Adetokumbu.

Denver je savladao Milvoki posle furiozne poslednje četvrtne, sudije su nakon fantastičnog zakucavanja Mareja promenile odluku i svirale mu faul. Nakon toga, oluja u poslednjoj četvrtini, sjajni Nagetsi predvođeni Marejem, ubacio je 21 poen.

Jokić ne baš zapažen, kao da je uzeo veče odmora, 10 poena, 9 skokova, 7 asistencija, jedan od onih mečeva u kome ne pokušava mnogo, nije agresivan u napadu, sigurno će mu Meloun to zameriti. Na kraju pobeda, Baksi su pretrpeli tri poraza u četiri mečeva, kao da malo gube dah u finišu, ali i dalje imaju lidersku poziciju.

Denver je pola koraka iza drugoplasiranih Klipersa, ali ima težak raspored, sedam od sledećih osam mečeva igraju u gostima, a dočekaće jedino baš Klipse od kojih su nedavno izgubili 29 razlike.

Jokić je napravio novu majstoriju, opet potez večeri, ono što postaje njegov zaštitni znak, asistencija, odnosno pas za "tačdaun".


Šampion ima baš veliki izbor igrača, bili su bez Gasola i VanFlita, povredio se Norman Pauel u prvoj četvrtini, ali su Kanađani slavili u Juti. Ibaka i Siakam su postigli po 27 poena. Juta je jurila rezultat, uspela da serijom 15:3 u poslednjoj četvrtini da dođe do prednosti, ali je usledio žestok odgovor gostiju. Pogađali su iz svih pozicija, u poslednjih šest minuta dozvolili su rivalu samo jedan koš iz igre. Na kraju, prvi poraz "Džezera" posle pet pobeda.

Dva produžetka u Atlanti, Houksi su srušili Šarlot koji je sada realno daleko od plej ofa, kasni sedam pobeda za Orlando. Jang je ubacio 31 poen, imao 16 asistencija, na drugoj strani Rozije je brojao do 40, ali nije vredelo, rekord karijere pamtiće po nečem drugom. Na kraju, dobio je prekršaj da donese novo izjednačenje, ali su sudije promenile odluku, a nije ni pomogao čelendž trenera Borega koji je optužio sudije da su svaku sumnjivu odluku donele u korist Houksa.

Rezultati:

Juta - Toronto 92:101
Denver - Milvoki 109:95
Atlanta - Šarlot 143:138 pr.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke