Đorđević: "Napustićemo Lil uzdignuta čela"

Autor: Beta Beta
subota 19.09.2015.
13:07
Izvor: Beta

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije poručio je da ekipa treba da napusti Lil uzdignuta čela i da će zbog toga morati da zbije redove i osvoji bronzano odličje na Eurobasketu.

FIBA/Ciamillo-Castoria/Marchi
FIBA/Ciamillo-Castoria/Marchi

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević ocenio je da je breme favorita opteretilo njegov tim u polufinalnoj utakmici sa Litvanijom i dodao da je bronzana medalja cilj cele ekipe.

"Oni su ušli u duel onako kako smo mi igrali i pokazali kako treba da se igra na ovom nivou utakmice. Litvanija je ekipa koja zna kako se igraju ovakve utakmice. Bila je jako teška utakmica za nas. Mislim da nismo najpametnije odigrali, tražeći stalno veliku trojku koja će da reši utakmicu u našu korist i tu smo probali mnogo ishitrenih trojki", rekao je Đorđević novinarima u Lilu.

Srbija je pre duela sa Litvancima nanizala sedam uzastopnih pobeda ali je samo jedan poraz bio dovoljan da se ne ostvari zacrtani cilj.

"Jednostavno, igrati ovoliko dugo na ovom nivou nije lako za igrače. Litvanci su odigrali u velikom ritmu i u napadu i u odbrani i to je uticalo na našu igru. Na nama je da zaboravimo utakmicu, mislim, naravno da je nećemo zaboraviti, ali da se okrenemo sledećem protivniku Francuskoj i da odigramo najbolju moguću utakmicu i da uzmemo medalju", rekao je Đorđević.

Meč za treće mesto na Eurobasketu zakazan je za nedelju od 14 časova a protivnik "Orlova" biće selekcija domaćina.

"Medalja je imperativ, cilj svih nas. Bronza na ovom takmičenju, kako smo igrali i šta smo pokazali, mislim da bi to bio dobar, dobar rezultat. Malo stoji žal za poslednjim loptama i situacijama u finišu. Vraćali smo se nekoliko puta, ali treba priznati da su Litvanci vodili veći deo utakmice i bili bolji od nas", kazao je Đorđević.

Selektor je dodao da je breme favorita napravilo problem njegovim izabranicima ali da takmičenje nije završeno i da bi nakon duela sa Francuskom igrači trebalo da napuste Lil uzdignuta čela.

"Mislim da nam je breme favorita otežalo posao. Još nismo mi u kontinuitetu dobrih rezultata da igrači to breme skinu s vrata, da to bude normalna stvar, da idemo na teren da tražimo pobedu jer smo bolji, još nismo taj sjaj poneli na najbolji način", rekao je Đorđević.

"Šteta, idemo odavde uzdignuta čela. Mislim da smo napravili dobro takmičenje, koje još nije završeno", dodao je on.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVOLT JOS 7 DANA
Saturday, 19.09.2015
19:02
avatar
vladapaper
Saturday, 19.09.2015
16:46

Ne mozemo sad traziti ko je kriv za poraz,koga je trebalo zvati,a koga ne.Jedino za sta me je mnogo zao je to sto Kalinic nije uspeo da nastavi sjajne partije sa Mundobasketa i prosle sezone iz Zvezde,iako se zna da za reprezentaciju daje 200% sebe.

avatar
Brat Sergio (La Decima)
Saturday, 19.09.2015
14:55

Nemate vi sanse protiv Francuza, oduvat ce vas pred 25 000 gledatelja. Parker ce da pokaze Teodosicu kako se igra.

avatar
StefaNN
Saturday, 19.09.2015
13:44
avatar
Saturday, 19.09.2015
13:17

Realno, onakvom igrom protiv Litvanije nemamo sanse protiv Francuza.

avatar
REVOLT JOS 7 DANA
Saturday, 19.09.2015
13:15

Jovic i Lucic su bili povredjeni, Krstic se oprostio, Marjanovic je ocito bio inscenirano sprecen da igra. Macvan, Jelovac, Jokic- dok si za ovu poslednju igracinu imao razlog zasto ga ne zoves, zasto nije isao MM i zbog cega Jelovac nije malo vise ucestvovao u akciji i pripremama?! MORAS da povedes Macvana u Rio, Lucic umesto Simonovica, MM i Bobi umesto Kuzmica i Milutinova ili Ercega i Kuzmica, a mozda mali Mitrovic isto da se priblizi timu od 12 sto ce opet dovesti do izvesnih pretumbacija, ali otom-potom, samo da se tamo plasiramo! SRBIJA!!!