Dobrić i Avramović se ozbiljno nameću Kokoškovu, potrebno izabrati 12

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 20.06.2021.
21:29
Izvor: Sportske.net

Selektor Srbije Igor Kokoškov biće na slatkim mukama, a mi bismo voleli da je na još slađim...

KSS
KSS

Povezane vesti

Odustajanje Nikole Jokića jeste "poljuljalo" domaću košarkašku javnost, ali nema sumnje da će i bez njega reprezentacija Srbije, ukoliko otputuje u Tokio, a trebalo bi, biti izuzetno jaka.

Tek završeni "Akropolis kup" u Atini, koji je okončan pobedom Srbije pošto su redom rušili Portoriko (80:68), Meksiko (104:67) i Grčku u finalu (75:64), pokazao je da će Kokoškov imati veliki broj aduta, što smo uostalom i znali, ali neko će morati da ostane u Beogradu, kada i ako Srbija otputuje na Olimpijske igre.

Ozbiljno su se u Atini nametnuli Ognjen Dobrić i Aleksa Avramović, igrači koji bi mogli da budu saigrači i u klubu ovog leta budući da je Estudijantesov košarkaš blizu prelaska u Crvenu zvezdu. No, Dobrić je tokom ovog turnira imao prosek 16.6 poena i njegovo ime je u sva tri meča bilo u samom vrhu liste strelaca. Krasio ga je odličan šut za tri poena od čak 72.2 odsto, a protiv Meksika odigrao je perfektnu partiju bez promašaja iz igre i sa penala. Jasno, Portoriko i Meksiko nisu relevantni pokazatelj stanja u našem timu, ali ovakva Grčka donekle jeste, te možemo zaključiti nijanse.

"Čestitke momcima, njima idu zasluge uvek. Identitet ove grupe, uvek smo tako igrali, dugi niz godina. Borbenost, pristup, fizikalnost, profesionalizam i energija koja se nikada nije dovodila u pitanje. Mi smo to uvek kontrolisali, visoku energiju i motiv nikad nije izostajao. Večeras smo imali dosta izgubljenih lopti, nismo odgovorili na njihovu fizikalnost, 12 izgubljenih u prvom poluvremenu. Raduju asistencije, igramo nesebično. Igramo jedan za drugog. Dobra energije. Pričao je o tome i Saša Đorđević kao selektor. Momci su pravi. Ponosan sam sa tog aspekta", rekao je Kokoškov nakon meča sa Grčkom.

Upravo se protiv Grčke najviše istakao i Avramović, najboljom partijom na turniru (18p). Međutim, Kokoškov može da računa samo na 12 igrača u Tokiju i moraće da "preseče".

Ako ne bude nepredviđenih otkazivanja, a svi se iskreno nadamo da do toga neće doći, trebali bismo da vidimo Bogdana Bogdanovića i Vasu Micića u ekipi. Bogi se muči sa kolenom i pod znakom je pitanja za sedmi meč sa Filadelfijom u polufinalu Istočne konferencije. Postoji bojazan da će Atlanta da posavetuje Bogdana da ne bude deo tima kako bi izbegli rizik od povrede koja ga je mučila zimus...

Verujemo u Bogdanovu želju da igra za nacionalni tim i da će se naći među odabranima. Takođe, Vasa Micić je potvrdio da želi da bude deo "orlova" i da će se odazvati kada god je to moguće, ali... On čeka ponudu iz NBA lige i tu postoji ono "ako" budući da je njegov naredni poslodavac u mogućnosti da ga uslovi. To je opcija u koju ne želimo da verujemo, ali tu je i ne treba da bude iznenađenje ukoliko se obistini.

Dakle, 12 onih koji bi mogli da otputuju na Olimpijske igre jesu sledeći:

Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Vladimir Lučić, Ognjen Dobrić, Nikola Kalinić, Nemanja Bjelica, Filip Petrušev, Boban Marjanović i Nikola Milutinov.

Ovaj tim deluje zaista "silno" spreman da napadne najviši stepenik, ali neophodno je da svako od njih bude potpuno zdrav i da bez obaveza prema klubu može da bude deo srpske selekcije. 

Jeste euforija dodirivala nebesa pre otkazivanja Nikole Jokića, sada je nešto manja, reklo bi se, ali niko nam ne može da zabraniti da sanjamo, kažu stručnjaci da je zdravo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke