Dok se fudbalski klub muči, košarkaški završava ključno pitanje, da li je ovo Šarasova Barsa?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 26.08.2020.
17:59
Izvor: Sportske.net

Dva imena u igri za poslednje mesto u rosteru.

fcbarcelona.com
fcbarcelona.com

Povezane vesti

Barselona je ovog leta doživela velike promene, otišao je trener Svetislav Kari Pešić nakon poraza u finalu plej-of ACB lige od Baskonije, a nakon njega sidro su digli i Ante Tomić, Pau Ribas, Malkom Dilejni i Kevin Pengos, dok je i dalje neizvesna sudbina Artema Pustovjia, mada se on našao na poslednjem spisku.

Klupu je od Karija preuzeo Šarunas Jasikevičijus, koji je beležio sjajne rezultate na svom prvom trenerskom angažmanu u Kaunasu, a stiglo je i jedno veliko pojačanje u vidu Nika Kalatesa.

Popularni Šaras će pružiti šansu i nekolicini mladih igrača, pa će tako priliku da se u prvom timu dokažu dobiti talentovani Argentinac Leandro Bolmaro, ali i krilni košarkaš Serhi Rodrigez.

baner

Ipak, jasno je da je želja kluba da do početka sezone angažuje i novog centra, hteli su Veselog, ostao je u Feneru, potom se spekulisalo da bi u klub mogao da se vrati Pau Gasol, ali je Bartomeu ugasio te spekulacije.

U poslednje vreme dva imena se dovode u vezu sa Barselonom i sva je prilika da će jedan od sledeće dvojice košarkaša naredne sezone nositi dres "Blaugrane".

U pitanju su bivši centar Sakramenta Kvinsi Ejsi i centar Boston Seltiksa Vensan Poarije.

Kvinsi Ejsi
foto: EPA-EFE/ATEF SAFADI

Borbeni Ejsi je nakon dugog niza godina i 337 zvaničnih nastupa u NBA ligi u Evropu stigao minulog leta, kada je potpisao jednogodišnji ugovor sa Makabijem iz Tel Aviva, sa opcijom da saradnju produži na još jednu sezonu.

Delovalo je da će ostati u Izraelu, ali je sada u redove Makabija stigao i Ante Žižić, pa je Ejsi izgleda zainteresovan da karijeru nastavi u Barseloni.

Vosington Vizardsi Boston Seltiksi Vensan Poarije
foto: Beta/AP Photo/Ashley Landis, Pool

Što se tiče Poarijea, on je nakon dve sezone u Baskoniji otišao u NBA minulog leta i potpisao za Boston Seltikse, ali se nije naigrao u Masačusetsu, upisao je tek 22 nastupa u najjačoj ligi sveta, postizao je u proseku 1,9 poena po meču za oko šest minuta na parketu.

Očekuje se njegov povratak na "Stari kontinent", ali je za Francuza zainteresovan i madridski Real, koji je želeo Žižića, ali je Hrvat odabrao klub za koji je svojevremeno nastupao njegov brat Andrija.

Dakle, Ejsi ili Poarije, videćemo do koga će Barsa, ali se čini da će jedan od njih dvojice zaista popuniti roster "Blaugrane" za narednu sezonu.

Barsa je objavila i brojeve za sezonu pred nama, novajlije su dakle Kalates, pomenuti Bolmaro i Martinez, 14 imena je na spisku, 15. će uskoro biti upisano.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke