Dokle više? Voriorsi nastavili da se pojačavaju...

Autor: Nikola Miloradović
subota 07.07.2018.
21:22
Izvor: Sportske.net

Nakon što su formirali možda i najjaču petorku u istoriji košarke, sada kreću sa pojačavanjem i klupe.

Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Golden Stejt je pre dva leta potpisao Kevina Durenta, koji je zbog odluke da odustane od Oklahome, sa kojom je samo koji mesec ranije igrao finale Zapada protiv Voriorsa, postao omražena ličnost ne samo u SAD, već i širom sveta, makar što se tiče košarkaške javnosti.

Sa njim u timu, "Ratnici" su bili nezaustavljivi, vezali su dve titule, u poslednja dva finala izgubili su jedna meč od LeBrona i Kavalirsa.

Ovog leta su rešili i da se dodatno pojačaju i to jednim od najboljih centara na svetu, stigao je u Ouklend DeMarkus Kazins.

Pristao je "Bugi" i na veliko smanjenje plate, zaradiće 5,3 miliona američkih dolara u narednoj sezoni, ali će se najverovatnije okititi i NBA prstenom.

Ne zaustavljaju se Voriorsi tu, sada pojačavaju i klupu, kako u njihove redove stiže bivši igrač Bostona i Jute Jonas Jerebko.

Švedski košarkaš je od 2009. godine u NBA ligi, dakle ima veliko iskustvo, minule sezone je imao ulogu sa klupe u Juti, odigrao je 74 meča u regularnom delu sezone, u proseku postizao 5,8 poena uz 3,3 skoka po utakmici.

Sasvim solidno pojačanje za klupu Voriorsa, sve je jasnije da ih niko neće zaustaviti i naredne sezone.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Agent Provocateur
Sunday, 08.07.2018
12:09

Ono sto niko ne pominje je rad Voriorsa u poslednjih 10 godina. Oni su kalkulisano rizikovali sa Stefom Karijem kome su svi predvidjali povrede i staklene noge, sa Livingstonom koji je imao onu uzasnu povredu, razvijali su Kleja Tompsona paralelno zatim Drejmonda Grina, uvek kombinovali mlade sa iskusnima za podrsku ( Iguadala, Livingstone i West recimo sada ) dobro birali pojacanja i pravili dobar balans i igrali small ball postavku i tranziciju fantasticno. Oni su prvo napravili sampionski tim pa je pocelo ludilo. Da dosao je Durent ali su oni bili sampionska ekipa i pre toga. Da dosao je i DaMarkus ali oni imaju tri titule u cetri godine a on nece igrati do nove godine - i to je kalkulisani rizik jer svi znamo kako on utice na svlacionicu. Nije igrao plejof nikad. Znaci nisu oni pokupovali titule nego su radili pametno, to se isplatilo. Sada rade na Bell-u i dobro im ide. Ostali timovi su ti koji pokusavaju da na brzinu pokupuju ruster koji ce da im se suprotstavi a GSW rade na ovom uspehu poodavno i vrlo pametno i uspesno.

avatar
Marko Stankovic
Sunday, 08.07.2018
11:56

Verovatno najaci formirani tim svih vremena zato su i najomrazeniji , i ove sezone će velika većina navijati protiv njih nego za njih jer ralno kvare kosarku po imenima niko ne moze da im parira...

avatar
el presidente
Saturday, 07.07.2018
21:57

Da Tomas Berdych igra košarku bio bi kao Jonas Jerbeko.