Dominacija Vase Micića, Efes prokockao ''plus 21'', ali ide u finale Evrolige!

Autor: Darko Mitrović
petak 28.05.2021.
20:01
Izvor: Sportske.net

Moskovljani ozbiljno pripretili u finišu, ali Micić i drugovi nisu dozvolili preokret.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Počeo je fajnal for Evrolige u Kelnu, večeras su na programu dva polufinalna susreta, a prvi finalista je ekipa istanbulskog Efesa koja je savladala moskovski CSKA rezultatom 89:86.

Efes je bio znatno bolji rival u najvećem delu meča, izuzev početnih 2:0, CSKA nije uspeo nijednom da povede. Predvođen srpskim reprezentativcem i MVP-em Evrolige Vasilijem Micićem, Efes je lagano uvećavao prednost iz četvrtine u četvrtinu, pa je sredinom  trećeg kvartala tim iz Istanbula imao i 21 poen prednosti - 60:39, kasnije i 69:48.

Izgledalo je tada da je praktično sve rešeno i da CSKA nema snage za preokret, ali krajem treće i početkom poslednje četvrtine Moskovljani prave seriju 10:0 i stižu na 71:61.

To je bila uvertira za novi nalet ekipe CSKA, koja nešto kasnije pravi seriju od 11:2 i prilazi na samo tri poena zaostatka - 83:80.

Tada se već ušlo u sam finiš meča, Moskovljani su ''namirisali'' svoju šansu, Efes je bio prilično uzdrman, a pogotovo kada je Kurbanov na ulasku u poslednji minut, sa linije penala smanjio na 87:86!

Taj rezultat ostaje na snazi sve do sedam sekundi pre kraja, kada na liniju slobodnih bacanja staje Šejn Larkin, koji pogađa samo jedan šut, za 88:86 u korist Efesa.

Usledio je novi tajm-aut Moskovljana, koji su imali napad za pobedu, ali Klajburn ne pogađa trojku, posle čega je usledio novi prekršaj nad Larkinom i pitanje pobednika bilo je rešeno.

Vasilije Micić je bio najefikasniji u Efesu sa 25 poena, šest asistencija i tri skoka, a pratio ga je Sanli sa 19 poena i osam skokova. Moskovljane su predvodili Klajburn sa 26 i Heket sa 17 postignutih poena.

U 21 čas počinje drugo polufinale u kome će snage odmeriti Barselona i Milano.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke