Dončić potpisao - Za početak, 5.5 miliona

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 10.07.2018.
20:44
Izvor: Sportske.net

Tri nedelje nakon što je na NBA Draftu izabran kao treći pik od strane Atlante Luka Dončić je stavio paraf na ugovor sa Dalas Maveriksima.

Epa/Rodrigo Jimenez
Epa/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Slovenački reprezentativac Luka Dončić (19) dočekao je momenat kada konačno može da se pohvali potpisom na svoj prvi ugovor u NBA ligi.

Sada već bivši član Real Madrida stavio je potpis na ruki ugovor sa Dalas Maveriksima koji mu u prvoj sezoni garantuje zaradu u iznosu od 5.5 miliona dolara.

Nosilac više individualnih priznanja u Evroligi i ACB ligi iz prethodne sezone izabran je pre tri nedelje kao treći pik na NBA Draftu od strane Atlanta Houksa.

Nedugo zatim Houksi su trejdovali Luku Dončića i poslali ga u Dalas Maverikse koji su posle nekoliko dana pregovora konačno uspeli da dogovore visinu obeštećenja koje sleduje Real Madridu.

Luka Dončić će u drugoj sezoni zaraditi 6.4 miliona dolara, a zanimljivo je da se Slovenac još uvek nije predstavio stručnom štabu i da nema odrađen trening sa ekipom Dalasa.

Njemu je dozvoljeno da preskoči Letnju ligu zbog činjenice da je u prošloj sezoni odigrao preko 100 takmičarskih mečeva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Wednesday, 11.07.2018
19:35

Pravi klub pravi igrac dobro je sto nije otisao u kingse ovde pod nadzorom dirka moze da postavi neke nove granice..istina nije ovo el al kapacitet postoji.

avatar
djan_franko
Wednesday, 11.07.2018
10:59

Precenjen igrac u evropi.
Majstore pokazi se u NBA.
Srecno

avatar
mosala1983
Tuesday, 10.07.2018
22:08

Какав потез Даласа, ЗА респект. Дивац да учи мало ако има довољно вијугица како се ради посао ГМ.