Dončić razotrkio veliku misteriju, u NBA lakše nego u Evropi!

Autor: Nikola Miloradović
petak 08.02.2019.
18:04
Izvor: Sportske.net

Slovenac je u novom intervjuu govorio o brojnim stvarima, ali i o razlikama između NBA i evropske košarke.

Beta/AP Photo/Aaron Gash
Beta/AP Photo/Aaron Gash

Povezane vesti

Luka Dončić je letos biran kao treći pik na NBA draftu od strane Atlanta Hoksa, ali je ubrzo prosleđen u Dalas Maverikse, koji su učinili sve da ga dovedu u svoje redove.

Znalo se da je strašno talentovan i da je imao ogroman uspeh u Evropi, ali retko ko je mogao da pretpostavi da će Dončić biti ovako dobar u svojoj ruki sezoni i da će se odmah istaći kao apsolutni lider Maveriksa.

Bio je i drugi na Zapadu po glasovima publike za Ol-star meč, ali su ga igrači i novinari "minirali", pa nije uspeo da se domogne smotre najvećih asova na svetu.

Sada je u intervjuu za španski "Movistar" otkrio i koja je to razlika između NBA i evropske košarke.

"Ovde je lakše postići koš nego u Evropi, naravno. U Evropi je teren manji i ovde postoji pravilo tri sekunde. Mislim da je lakše postizati poene ovde", istakao je Dončić.

Govorio je i o tome što se uprkos velikom broju glasova navijača nije našao na utakmici svih zvezda u Šarlotu.

"Želeo sam da idem i bio sam jako razočaran kada su mi rekli da ne idem. Ono što je važno je to da su ljudi glasali za mene. Bio sam impresioniran i to je ono što je meni važno. Možda ću tamo biti naredne godine", dodao je Dončić.

Istakao je Slovenac i da mu je želja da osvoji NBA prsten jednog dana, kao i da jedva čeka da počne da igra sa Kristapsom Porzingisom, koji je nedavno u Dalas stigao iz Niksa.

Dotakao se i LeBron Džejmsa i njegove izjave da bi jednoga dana voleo da zaigra sa Dončićem.

"Sećam se tog intervjua, bilo je to nešto posebno za mene. Velika je stvar, za početak, igrati protiv njega. A onda, kada je to rekao, sve je postalo veoma specijalno za mene", istakao je slovenački košarkaš.

Luka Dončić je i prvi kandidat za nagradu Ruki godine, a na 51 nastupu u najjačoj ligi sveta, prosečno je ubacivao 20,6 poena protivnicima, tom učinku dodajemo i 7,1 skoka i 5,5 asistencija po utakmici.

Neće ga biti na Ol-star utakmici, ali će zato igrati na meču Zvezda u usponu za Tim sveta, dok će se sa Jokićem i Vučevićem, između ostalih, boriti za titulu u takmičenju u veštinama, tokom Ol-star vikenda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JC\'90
Friday, 08.02.2019
19:11

Luka je klasa. Voleo bih da on i Porzingis osvoje orsten sa Dalasom za koju godinu.