Drama i u Pireju, preokret Olimpijakosa bez Milutinova

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.01.2019.
22:13
Izvor: Sportske.net

Tokom prve tri četvrtine su uglavnom jurili rezultat, u četvrtoj izborili produžetak, a onda...

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Još jedna večerašnja utakmica 17. kola Evrolige okončana je posle produžetka. Posle Himkija, koji je u dodatnih pet minuta slomio otpor Fenerbahčea, sličan epilog i u Pireju, gde je Olimpijakos savladao Baskoniju sa 91:87 (80:80 u regularnom toku meča).

Domaći tim je večeras nastupio bez jednog od svojih najboljih igrača, srpskog reprezentativnog centra Nikole Milutinova, koji ima lakših zdravstvenih problema, ali pod upitnikom je i njegov nastup protiv Reala u sledećem kolu.

Baskonija je u većem delu meča imala blagu prednost, na ulasku u posldnju deonicu bilo je ''plus sedam'' za goste, ali kada je bilo najvažnije, Olimpijakos je odigrao najbolje.

Tri sekunde delile su Baskoniju od pobede, a onda je Kostas Papaniukolau pogodio trojku za izjednačenje na 80:80 i ulazak u produžetak.

Od toga se gosti nisu oporavili u dodatnih pet minuta, a ekipa Olimpijakosa je nošena podrškom sa tribine uspela da prelomi meč u svoju korist.

Zak Lidej je sa 23 poena bio najefikasniji u ekipi Olimpijakosa, Papanikolau je upisao poen manje, Printezis je dodao 19, a Najdžel Vilijams-Gos 17, uz šest asistencija.

Kod gostiju najefikasniji Luka Vildoca sa 19, a Uertas i Poirije su upisali po 17 poena.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke