Drama u košarkaškom klasiku, postoji streptomicin za Dončića, Lilardovo čudo od sedam sekundi ulazi u istoriju!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 31.01.2021.
09:33
Izvor: Sportske.net

Šta se sve izdešavalo noćas na NBA parketima, ko su heroji i tragičari?

Povezane vesti

Košarkaški "El Klasiko" je podsetio na najbolje dane. Šampion je stigao u Boston protiv najvećeg rivala, sudar dva najveća tima u istoriji košarke doneo je pravu dramu. Lejkersi su izbegli treći poraz u nizu, Danijel Tajs je promašio sa sirenom, pa je pobeda otišla iz Masačustetsa. U redove gostiju vratio se nakon pauze Entoni Dejvis 27 poena, 14 skokova, Lebron je uz 21 poen, imao po 7 skokova i asistencija, pa je poraz u Detroitu zaboravljen.

Kod "Kelta", Tejtum 30 poena, Braun 28, Boston je izgubio pet od sedam mečeva, u poslednjoj četvrtini nije bilo ni Smarta koji se povredio nakon duela sa Harelom. Lejkersi turneju završavaju su sutra u Atlanti, Boston kreće na Zapad, prva stanica je San Francisko i Golden Stejt.

The Lakers hold on for the one-point win over the Celtics in Boston 👀pic.twitter.com/9ykLqlxLvi

— Yahoo Sports (@YahooSports) January 31, 2021

Kad smo kod Voriorsa da kažemo da se nisu mnogo namučili, lak posao protiv Detroita Kari je ubacio 28 poena, šest trojki, čitav tim je igrao mnogo bolje i pogotovo bolje šutirao nego u porazu od Feniksa.

Sansi su igrali sjajno u drugom poluvremenu, tačnije završnici u Dalasu, sa -15 bez najboljeg strelca, Bukera vratili su se i dobili meč. Kris Pol je pravi generaln na terenu, ubacio je 16 od 27 poena u poslednjoj četvrtini, uz to dodao 12 asistencija, bio je prevaga. Luka Dončić je odigrao treću četvrtinu iz snova, 18 poena od ukupno 29, ali nije uspeo da spreči peti poraz u nizu. Kod Dalasa nije bilo Porzingisa, Marjanović nije dobio šansu. Zanimljivo da iako ima bolji učinak nego top pik drafta Ejton, centar Feniksa redovno pobeđuje Dončića, igrali su osam puta u NBA, sedam pobeda odneli su Sansi. Ejton je noćas imao čak 17 skokova.

Memfis ne staje, tačnije odmarali su 12 dana zbog zdravstvenih protokola, ali su nastavili gde su stali. Šestza pobeda u nizu, Dža Morant je Sparsima ubacio 19 poena, imao 11 asistencija. Džimi Batler se vratio, odmah je ubacio 30 poena, propustio je 10 mečeva, igrala mu se košarka, polaganjem u poslednjem minutu je rešio pitanje pobednika. Uz 30 poena, imao je osam asistencija i sedam skokova.

Hjuston je dobio Pelikanse, dobro im ide bez Hardena, Kristijan Vud je ubacio 27 poena, Oladipo dodao 20, Vol 15, šutirali su blizu 50% pa jasno peta pobeda zaredom nije izostala. LaMelo Bol je odigrao meč karijere, doduše počela je tek ove sezone, treći pik drafta je ubacio 27 poena, Šarlot je tukao Bakse. Mlađi Bol je bio prevaga, u poslednjih šest minuta meča koje je Šarlot dobio 16:4. Baksima nije pomogao ni Janis u najboljem izdanju, uz 34 poena, 18 skokova i 9 asistencija. Doduše, promašio je čak osam bacanja...

Za kraj smo ostavili heroja večeru, Demijen Lilard je pogodio trojku sa sirenom iz teške pozicije i srušio Bulse u Čikagu. Bila je to njegova osma trojka večeri u kojoj je završio sa 44 poena, a dao je dve trojke za poslednjih sedam sekundi meča. Bulsi su bili na +5, već slavili pobedu, Lilard je pogodio, onda je Portland odigrao odličnu odbranu i pružio svom lideru novu šansu da sa istekom vremena donese pobedu. Neverovatan preokret...

Rezultati:

Čikago - Portland 122:123
Šarlot - Milvoki 126:114
Nju Orleans - Hjuston 112:126
Majami - Sakramento 105:104
Boston - Lejkersi 95:96
San Antonio - Memfis 112:129
Dalas - Feniks 105:111
Golden Stejt - Detroit 118:91

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke